Ρεκόρ επισκέψεων για το Λούβρο το 2018 - Ο ρόλος της Beyoncé και του Jay Z

08.01.2019
Ρεκόρ επισκέψεων για το Λούβρο το 2018 - Ο ρόλος της Beyoncé και του Jay Z
Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το Λούβρο τη χρονιά που πέρασε όπως ανακοικώθηκε την περασμένη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου: όχι μόνο ένας αριθμός ρεκόρ για το γαλλικό μουσείο, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο μουσείο σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός ήταν αυξημένος κατά 25% από το 2017 και κατέρριψε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ του Λούβρου, με 9,7 εκατομμύρια το 2012.

Σε ένα δελτίο Τύπου, το Λούβρο χρεώνει εν μέρει την αύξηση των επισκεπτών στην «ανάκαμψη του τουρισμού στη Γαλλία» και την πιο σημαντική του έκθεση, Delacroix (1798-1863). Ωστόσο, αναφέρει επίσης το βίντεο «The Apeshit», στο οποίο οι Beyoncé και Jay-Z ποζάρουν μπροστά σε μερικά από τα αξιοσημείωτα έργα τέχνης της γκαλερί, συμπεριλαμβανομένης της Mona Lisa του Leonardo da Vinci.

Διάβασε επίσης: Χρυσές Σφαίρες 2019: Οι 10 καλύτερες εμφανίσεις της βραδιάς [photos]

Στην πραγματικότητα, το μουσικό βίντεο - από το πρώτο άλμπουμ των μουσικών ως δίδυμο, «Everything Is Love» - ήταν τόσο επιτυχημένο που το Λούβρο αποφάσισε να διοργανώσει και ένα tour βασισμένo σε αυτό. Πάντως είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να βοήθησε περισσότερο από τους άλλους παράγοντες στην προσέλκυση του κόσμου και στην κατάρριψη του ρεκόρ επισκεπτών.