Survivor: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες υγιεινής στο παιχνίδι

16.03.2017
Μετά την αποχώρησή του από τον Αγιο Δομίνικο, ο Γουίλι από της Μαχητές άνοιξε το στόμα του και έριξε άπλετο φως στις συνθήκες διαβίωσής τους στο νησι.

Ο Γουίλι Καλβουρτζής μετά την αποχώρησή του από το Survivor μίλησε στη Βάλια Ζαμπάρα και στο περιοδικό Down Town για τις συνθήκες υγιεινής στο παιχνίδι επιβίωσης.

Οδοντόβουρτσα; Ένα σαπούνι; Πως πλενόσασταν;

Άκου. Μπάνιο κάναμε στη θάλασσα με το αντηλιακό για να νιώθουμε ότι βάζουμε κάτι πάνω μας. Οδοντόβουρτσα όχι, οδοντόκρεμα όχι, χαρτί υγείας όχι. Νερό είχαμε συγκεκριμένα ενάμιση λίτρο την ημέρα για τη δίψα μας. Τα δόντια μας τα πλέναμε με την άμμο.

Είπες χαρτί υγείας όχι; Τουαλέτα πού πηγαίνατε; Σε χημικές να υποθέσω;

Όχι. Άμα υπήρχαν χημικές τουαλέτες θα ήμασταν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι. Υπήρχε ένα συγκεκριμένο μέρος, πως βγάζεις τα σκυλιά στο πάρκο να κάνουν την ανάγκη τους; Ετσι είχαμε και εμείς συγκεκριμένα σημεία που πηγαίναμε. Ο καθαρισμός γινόταν με φύλλα από τα δέντρα, φυτά και στη θάλασσα. Νερό είχαμε συγκεκριμένα ενάμιση λίτρο την ημέρα για τη δίψα μας. Τα δόντια μας τα πλέναμε με την άμμο. Στις γυναίκες δίνονταν μόνο σερβιέτες και ξυραφάκι για τα πόδια και τις μασχάλες τους. Υπήρχε επίσης και ένας κοινόχρηστος νυχοκόπτης για να κόβουμε τα νύχια μας.

Βρωμούσατε;

Ναι, ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά, αλλά μετά το συνηθίζεις.