Κρίσι Τέιγκεν: Πάλεψα με την επιλόχεια κατάθλιψη και νίκησα

07.03.2017
Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο μοιράζεται με τους θαυμαστές της τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε προκειμένου να βοηθήσει και να εμψυχώσει και άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε ίδια θέση.

Η Κρίσι Τέιγκεν και ο σύζυγός της Τζον Λέτζεντ απέκτησαν το πρώτο τους παιδί τη Λούνα πριν από μερικούς μήνες με εξωσωματική γονιμοποίηση και μετά από πολλές προσπάθειες. Θα νόμιζε κανείς ότι το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ωστόσο φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αφού το 31 ετών μοντέλο πρόσφατα εξομολογήθηκε ότι υπέφερε από επιλόχεια κατάθλιψη.

Σε άρθρο που έγραψε στο περιοδικό Glamour η Τάιγκεν δήλωσε ότι μετά τη γέννηση της κόρης της: «Ήμουν διαφορετική από πρώτα. Το να μπορέσω να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί για να πάω στο στούντιο ήταν επώδυνο. Το κάτω μέρος της πλάτης μου, τα ισχία, οι ώμοι μου, ακόμη και οι καρποί μου πόναγαν. Δεν είχα καθόλου όρεξη. Μπορούσαν να περάσουν δύο μέρες και να μην βάλω μπουκιά στο στόμα μου, και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το φαγητό για μένα». Όμως δεν υπέφερε μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά, όπως παραδέχεται: «Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν το πόσο πολύ απέφευγα τους ανθρώπους. Όταν δεν είχα γύρισμα, δεν έβγαινα από το σπίτι. Εννοώ ποτέ, καθόλου! Δεν έβγαζα ούτε το μικρό μου δαχτυλάκι. Αν έμπαινε κάποιος επισκέπτης μέσα βρεγμένος τον ρώταγα γιατί, μήπως έβρεχε; Πώς θα μπορούσα να γνωρίζβ τι καιρό κάνει, είχα κλειστά ακόμη και τα παντζούρια.».

Στη φωτογραφία με τον σύζυγό της Τζον Λέτζεντ.

Τελικά δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει χωρίς ιατρική φροντίδα γιατί «κουράστηκα να πονάω συνέχεια, να κοιμάμαι στον καναπέ, να ξυπνάω στη μέση της νύχτας, να κάνω εμετό, να επιτίθεμαι σε ανθρώπους που δεν έφταιγαν». Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε διέγνωσε επιλόχεια κατάθλιψη και ξεκίνησε αντικαταθλιπτική αγωγή. Βέβαια η Τάιγκεν παραδέχεται ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν εβδομάδες που δεν θέλει να βγει από το σπίτι για μέρες με μόνες εξαιρέσεις τον αγώνα του Super Bowl και τα βραβεία Grammy. «Σωματικά ακόμα δεν έχω την ενέργεια να κάνω πολλά πράγματα, αλλά πολλές νέες μαμάδες υποφέρουν από αυτό. Μόνο και μόνο να κρατάω συνέχεια αγκαλιά τη Λούνα, είναι δύσκολο. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση της πλάτης μου, αλλά τα χέρια και οι καρποί μου με πονάνε. Και κάποιες φορές δυσκολεύομαι να χωνέψω, αλλά προσπαθώ».

Από τη φωτογράφιση στο Glamour

Η Τέιγκεν λέει επίσης ότι ο σύζυγός της ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός: «Θέλει να γίνω ξανά ο ευτυχισμένος, χαζός και ενεργητικός εαυτός μου, αλλά δεν με κάνει να νιώθω άσχημα όταν δεν το καταφέρνω. Αγαπάω τον Τζον και τη Λούνα περισσότερο από ότι είχα ποτέ φανταστεί ότι θα μπορούσα να αγαπήσω κάποιον, και πραγματικά θέλουμε να χαρίσουμε αδερφάκια στη Λούνα. Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν το έχει αλλάξει αυτό. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μου συμβεί, έχω μια υπέροχη ζωή, έχω όλη τη βοήθεια που θα μπορούσα να ζητήσω, αλλά η επιλόχεια κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις»