Γιώργος Παπακώστας: O mister «Burger» είναι ο νέος μάγειρας της Μπαλατσινού [photos]

31.10.2016
Tο ντεμπούτο του στη θέση του Γιώργου Τσούλη - του μάγειρα της Τζένης Μπαλατσινού που πήρε χρυσή μεταγραφή για την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη - έκανε ο «πρίγκιπας των burgers», Γιώργος Παπακώστας.

Ο νεαρός επιχειρηματίας και σύντροφος της ηθοποιού Πατρίτσια-Μίλικ Περιστέρη,έχει σπουδάσει σεφ στις ΗΠΑ, έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της γαστρονομίας, και είναι ιδιοκτήτης των επιτυχημένων Burger Joint.

O πατέρας Παπακώστας, πρώτη γενιά επιχειρηματίας, ήταν μετανάστης στη Νέα Υόρκη, και ξεκίνησε την καριέρα του αγοράζοντας το πρώτο του εστιατόριο στις ΗΠΑ το 1972. Εκτοτε εξελίχθηκε σε ένα δυνατό όνομα στον χώρο εστίασης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δημιουργώντας μια ολόκληρη αλυσίδα από ελληνικά εστιατόρια, τα «Greek Kitchen». Αυτά θα γίνονταν η απόλυτη μόδα της εποχής, ενώ ήταν τα πρώτα που έμεναν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

Ο 33χρονος Γιώργος Παπακώστας σπούδασε σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγείρων στον κόσμο, το French Culinary Institute στο Σόχο. Αποφοιτώντας βρέθηκε να συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ σε μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια του κόσμου. Έκανε το «διδακτορικό» του σε ένα από τα εστιατόρια του Ντάνιελ Μπούλουντ με τα τρία αστέρια Michelin, καθώς και στο «Τhe London Hotel» υπό την εποπτεία του Γκόρντον Ράμσι αυτοπροσώπως.

Διάβασε περισσότερα στην επόμενη σελίδα:

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα το 2014 είχε δηλώσει: «Στα εστιατόρια όπου εργάστηκα γνώρισα πολύ κόσμο. Στην Αμερική οι σταρ είναι πιο απλοί και πιο γήινοι. Δεν θα ξεχάσω π.χ. τη χειραψία μου με τον Φρανκ Σινάτρα, τα δυο λόγια που αντάλλαξα με τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, αλλά και τη Χάλι Μπέρι να μου χαμογελά ρωτώντας με “how are you, George?”»

Just made the Redneck Jack burger for @toprwino_ant1. I love spreading joy... #burgerporn #famousburger #livecooking

A photo posted by George Papakostas (@georgepapakostas) on

I've missed this so much... Thursday night craziness running the pass @theburgerjoint

A photo posted by George Papakostas (@georgepapakostas) on