Στα χέρια του Λεονάρντο ντιΚάπριο το κλεμμένο Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο

23.09.2016
Ο θρυλικός ηθοποιός βραβεύτηκε με το χρυσό αγαλματίδιο του 1955 για την ερμηνεία του στην ταινία "Το λιμάνι της αγωνίας". Και μετά το έχασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Holllywood Rreporter, το χαμένο -ή κλεμμένο- Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο στα χέρια του Λεονάρντο ντιΚάπριο, ο οποίος κέρδισε το δικό του αγαλματίδιο φέτος για την ερμηνεία του στην ταινία "Επιστροφή".

Ο Λιο λέγεται ότι έλαβε το εν λόγω αντικείμενο για τα 38α γενέθλιά του το 2012 από έναν εκ των συνεταίρων στην Μαλαισιανή εταιρεία Red Granite Pictures, η οποία "χτυπήθηκε" από τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος ($3 εκατομμύρια) πέρσι με τον εν λόγω συνέταιρο να κατηγορείται για κατάχρηση.

Πώς έφτασε το αγαλαμτίδιο στα χέρια αυτών των ανθρώπων δεν είναι γνωστό όμως οι άνθρωποι του Μπράντο δηλώνουν ότι χάθηκε όταν ακόμη εκείνος ζούσε και μάλιστα ο ίδιος το έψαχνε αρκετά χρόνια μέχρι το 2004 που έφυγε από τη ζωή.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινημαγράφου δεν έχει ακόμη λάβει μέτρα εναντίον του ΝτιΚάπριο, όμως λέγεται ότι το θέμα ερευνάται.