Μπικίνι ετών 70: 20 Ελληνίδες & ξένες που το φόρεσαν και έσκισαν! [photos]

08.07.2016
Δημιουργήθηκε για να κάνει πάταγο! Και τα κατάφερε. Το μπικίνι, που πήρε το όνομά του από την πρώτη πυρηνική δοκιμή στο νησί Μπικίνι θα είχε τον ίδιο αντίκτυπο με τις βόμβες πολλών μεγατόνων.

Ο Γάλλος μηχανικός, Λουί Ρεάρ εμπνεύστηκε το όνομα της πρωτοποριακής «λουτρίδας» (σ.σ.: στα ελληνικά το μαγιό) από τις πυρηνικές δοκιμές στην ατόλη Μπικίνι των Νήσων Μάρσαλ.

Για την ιστορία, ο Ρεάρ περνώντας τις διακοπές του στο Σεν Τροπέ της Γαλλικής Ριβιέρας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες πάσχιζαν να απαλλαγούν από τα ολόσωμα μαγιό τους για να πετύχουν καλύτερο μαύρισμα.

Με την πάροδο του χρόνου οι πιο όμορφες και διάσημες κυρίες στην οικουμένη έχουν φορέσει και αναδείξει μπικίνι «κόλαση». Η Μπριζίτ Μπαρντό, η Ράκελ Ουέλς και η Ούρσουλα Άντρες ήταν οι πιο παλιές και ακολούθησαν πόζες που έμειναν στην ιστορία, όπως η Αντζελίνα Τζολί ως Λάρα Κροφτ, η Χάλι Μπέρι ως Κορίτσι του Μποντ και η καλλίγραμμη Τζέσικα Άλμπα.

Στο κόσμο των καλλίγραμμων Ελληνίδων το μπικίνι έγραψε» τη δική του ιστορία πάνω στο σώμα της Ζωής Λάσκαρη, την Μάρθας Καραγιάννη και της υπέροχης Έλενας Ναθαναήλ - που ήταν και μοντέλο!

Δείτε 20 Ελληνίδες και ξένες διάσημες κυρίες που φόρεσα τα πιο εμβληματικά μπικίνι!