Στο Συμβούλιο Επικρατείας η κόντρα Χατζηγιάννη- Εφορίας

24.03.2016
Στο συμβούλιο επικρεατείας φτάνει η διαμάχη του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της εφορίας, για την απόκρυψη ειδοσημάτων και την ανακρίβεια που υπήρξε στα δηλωθέντα εισοδήματά του γνωστού τραγουδιστή.

Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα, ο Χατζηγιάννης κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε υψηλά εισοδήματα που απέστειλε στην Κύπρο την περίοδο 2010-2011 και για τα οποία του επιβλήθηκαν υψηλά πρόστιμα.

Πλέον, η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια των συμβούλων της Επικρατείας, οι οποίοι είναιυπεύθυνοι πλέον για την υπόθεση του Χατζηγιάννη.

Το 2014 με εντολή του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών ο Χατζηγιάννης μπήκε στο μικροσκόπιο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και διενεργήθηκε έλεγχος για τα έτη 2009 έως και 2011.

Μετά από δικαστική διαμάχη, η υπόθεση έχει μεταφερθεί πια για να εξεταστεί στο Συμβούλιο επικρατείας με τους εφέτες να ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να απαντήσουν (σύμφωνα πάντα με το protothema.gr) μεταξύ άλλων και για τα εξής:

1) Εάν μπορούν να φορολογηθούν ως εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα ποσά εμβασμάτων που απεστάλησαν στο εξωτερικό πριν την 30ή Σεπτεμβρίου 2010 (ημέρα εφαρμογής του νόμου 3888/2010), των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα στην Εφορία εισοδήματα.

2) Εάν είναι νόμιμη η μεταφορά στον φορολογούμενο (αντί στην Εφορία) της υποχρέωσης να αποδείξει αυτός από πού προέρχονται τα ποσά των εμβασμάτων και αν έχουν φορολογηθεί νόμιμα ή όχι.

3) Εάν μπορεί η υποχρέωση αυτή να επεκταθεί και σε εμβάσματα προγενέστερα της έναρξης ισχύος του νόμου 3888/2010 ή αν αυτό είναι αντισυνταγματικό.