Ρωχάμης: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μυστικά των αποδράσεων του!

03.03.2016
Καλεσμένος του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν το βράδυ της Τετάρτης (2/3) ο Βαγγέλης Ρωχάμης, σε μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση.

Ο διαβόητος ληστής με αφοπλιστική ειλικρίνεια αναφέρθηκε στα 30 χρόνια που έζησε στην παρανομία, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά και κάποια από το μυστικά των αποδράσεων του. Όσο για το παρελθόν του, δήλωσε ότι... “Δε μετανιώνει για τίποτα”, και σημειώνει ότι η λέξη “κακοποιός” δεν υπάρχει πουθενά στο δικαστικό λεξιλόγιο. Η επίσημη φράση για τις πράξεις του, είναι “παραβάτης του νόμου”!

Ο 65χρονος σήμερα Ρωχάμης μεταξύ άλλων περιέγραψε μια από τις αποδράσεις του από τον Κορυδαλλό, την οποία σχεδίαζε περίπου έναν χρόνο.


«Για να πάμε στο επισκεπτήριο περνούσαμε τουλάχιστον δέκα πόρτες. Άλλες ήθελαν κλειδιά και άλλες όχι. Όταν περνούσαμε από την γραμματεία, είδα ότι τα κλειδιά ήταν περασμένα σε ένα ταμπλό. Όταν τα είδα την πρώτη φορά, φρόντισα να έχω ένα κομμάτι πλαστελίνης μαζί μου. Όταν πέρναγα από εκεί, συνήθως όταν επέστρεφε από τα Δικαστήρια, και είχα χρόνο δέκα λεπτά μέχρι να έρθει η σειρά μου, έπαιρνα ένα κλειδί και μπαμ... Πέρασαν δέκα μήνες, ίσως και χρόνος, για να πάρω τα 5 – 6 κλειδιά που χρειαζόμουν. Τα έδινα σε κάποιον έξω και μου τα έφτιαχνε. Το να ανοίξεις όλες τις πόρτες ήταν θέμα υπομονής. Τις δύο τελευταίες τις άνοιξαν μόνοι τους, από εκεί που έφευγαν οι δικηγόροι, γιατί έτσι έφυγα. Είχα ντυθεί σαν δικηγόρος» αποκάλυψε



Επίσης, αποκάλυψε ότι η πιο “επικερδής” από όλες τις ληστείες του, ανερχόταν στο ποσό των 60 εκατομμυρίων δραχμών. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει πλέον ούτε ευρώ από εκείνα τα χρήματα. “Τα έτρωγα, τα έδινα… είχα βοηθήσει παιδάκια που είχαν καψίματα και ήθελαν πλαστικές, άλλα που χρειάζονταν εγχειρίσεις” εξήγησε.


Σήμερα, ο Ρωχάμης ζει από το 2000 - όταν και αποφυλακίστηκε -, στο Λευκαντί Ευβοίας, έχοντας αφήσει πίσω του τη ζωή ενός ληστή. Αν και έκλεισε τη συνέντευξη, τονίζοντας με νόημα... “Το τελευταίο κόλπο, δεν έχει γίνει ακόμη”!