Πέθανε στα 67 του χρόνια ο Μηνάς Χατζησάββας

30.11.2015
Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σήμερα το βράδυ (30/11/2015) μην μπορώντας να συνέθλει από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πρόσφατα.

Ο Μηνάς Χατζησάββας έχασε τη μάχη με τον θάνατο Δευτέρα βράδυ. Πριν από πέντε μέρες είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Δεν κατάφερε να το ξεπεράσει. Ήταν 67 χρονών.

Tα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο δημοφιλής ηθοποιός τελευταία χρόνια (βεβαρημένο ιστορικό ως προς την καρδιά) έκαναν την κατάστασή του πολύ πιο δύσκολη.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει σε πένθος όλο τον καλλιτεχνικό χώρο ενώ ένας ένας οι φίλοι του εκφράζουν τον πόνο τους δημόσια μέσω social media.

Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε γεννηθεί το 1948 στην Αθήνα, ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου. Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του “Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο”.