Έφυγε από τη ζωή σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός σε ηλικία 91 ετών

08.09.2015
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη και όπως ήταν φυσικό ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί την απώλειά της.

Η Ζουμπουλάκη γεννήθηκε στο Κάιρο το 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου.

Η Ζουμπουλάκη υπήρξε σπουδαία θεατρίνα ενώ στον κινηματογράφο δημιούργησε αίσθηση ως Αννέτα στην «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, να τραγουδά το «Εφτά τραγούδια θα σου πω».

Η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεστιβάλ Λισσαβόνας (1964), με το Α' βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 αλλά και με το Α' Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη (καλύτερης ηθοποιού) το 1961.



Στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ανήκει και η τηλεοπτική σειρά «Πορφυρα και αίμα» του Νίκου Φώσκολου, το 1978.

H κηδεία της Βούλας Ζουμπουλάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11/9 από το Α' Νεκροταφείο στις 16.00. Ήδη, σπουδαίοι ηθοποιοί όπως η Ζωή Λάσκαρη, αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο την ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή.

Η Ζωή Λάσκαρη έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook όπου έγραψε μεταξύ άλλων:

Το "Κυρία του Θεάτρου" μοιράστηκε κατα καιρούς απο δω και απο κει αβίαστα, με αυθάδεια και ασέβεια, για κάθε κυρία που αποφάσιζε απλά να ηγηθεί ενός θιάσου. Μην ξεγελιώνται. Η Βούλα είναι πάντα εδώ. Κυρία εφ' όλης της ύλης. Του Θεάτρου και της ζωής. Να μας θυμίζει το Μέτρο. Την σεμνότητα. Να μας υπενθυμίζει κυρίως με ποιους έχουμε να κάνουμε.
Με βαθύ σεβασμό και οδύνη, Βούλα μου σε αποχαιρετώ.