Θύελλα αντιδράσεων: Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει τη συνεργασία με την Κατερίνα Γκαγκάκη

13.08.2015
Η είδηση που έσκασε το πρωί της Τετάρτης ότι η Κατερίνα Γκαγκάκη από τις δημόσιες σχέσεις του ΑΝΤ1, πέρασε στις δημόσιες σχέσεις της.... Αρχιεπισκοπής μάς άφησε άφωνους. Άμεσα ήρθε η αντ'ίδραση του Αρχιεπισκόπου στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso».

Η απάντηση από συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου ήταν άμεση και διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της

Ουδεμία σχέση έχει η Αρχιεπισκοπή με την εταιρεία της κυρίας Κατερίνας Γκαγκάκη διαμηνύουν μέσω του orthodoxia.info στελέχη της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την έκταση που έχει πάρει το θέμα.

Στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου με τον οποίο επικοινώνησε το orthodoxia.info σημείωσε με νόημα πως η εταιρεία της κας. Γκαγκάκη «ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο. Και φυσικά ουδέποτε ανέλαβε να προωθήσει το φιλανθρωπικό έργο του…».

Οι ευθύνες φαίνεται πως αναζητούνται προς την πλευρά της «Αποστολής» αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε το ίδιο πρόσωπο «Η συνεργασία της εταιρείας είναι προφανώς με την «Αποστολή» η οποία μόνη αυτή μπορεί να δώσει και τις σχετικές διευκρινήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το επίσημο site της Αρχιεπισκοπής, orthodoxia.info.

Η απάντηση της ΜΚΟ «Αποστολή»

«Ύστερα από επικοινωνία της «Αποστολής» με το orthodoxia.info διευκρινίστηκε ότι η κα. Γκαγκάκη συνεργάζεται με την Μ.Κ.Ο. ως φυσικό πρόσωπο και όχι μέσω οποιουδήποτε εταιρικού σχήματος, εδώ και περίπου δυο μήνες προκειμένου να ενισχύσει δράσεις της «Αποστολής» στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Επιπρόσθετα σημειώθηκε οτι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την συναυλία που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο εργαζόταν η κα. Γκαγκάκη στο ΟΑΚΑ, διατέθηκαν για την ενίσχυση των συσσιτίων και των δεμάτων αγάπης της «Αποστολής». Ο πλήρης οικονομικός απολογισμός επισημάνθηκε ότι βρίσκεται τόσο στα κεντρικά γραφεία της Μ.Κ.Ο. όσο και στην διεύθυνση του Τ/Σ και σύντομα θα είναι στη διάθεση και του orthodoxia.info προς ενημέρωση των αναγνωστών του».