Πόσο φαίνονται και πόσο πραγματικά είναι 25 διάσημες Ελληνίδες [photos]

04.05.2015
Μια εφαρμογή που βρίσκει την ηλικία με βάση μια φωτογραφία έχει ξεσηκώσει το διαδίκτυο, κυρίως δε τους celebrities που δεν μπορούν να κρύψουν τα χρόνια τους!

Μια διαδικτυακή εφαρμογή που βρίσκει την ηλικία με βάση μια φωτογραφία έχει ξεσηκώσει το διαδίκτυο, κυρίως δε τους celebrities που δεν μπορούν πλέον να κρύψουν τα χρόνια τους - λέμε τώρα!

Πρόκειται για το http://how-old.net, όπου αφού στείλετε μία φωτογραφία του προσώπου σας, η εφαρμογή υπολογίζει κατά μέσο όρο ηλικία και το ακριβές γένος, βάσει ενός συγκεκριμένου αλγορίθμου (τις περισσότερες φορές μάλιστα, έχει την τάση να εξάγει αποτελέσματα με ολίγον νεότερες ηλικίες, κάτι που προσφέρει ψυχολογική ανάταση στους χρήστες).

Αυτό το νέο online εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ονόματι How-Old, υπολογίζει αυτό που ... βλέπει, που σημαίνει ότι φωτογραφίες ρετουσαρισμένες και «περασμένες» από photoshop φυσικά θα βγάζουν μικρότερη ηλικία.

Εμείς βρήκαμε 25 Ελληνίδες και υπολογίσαμε την ηλικία τους ... και έχουμε να πούμε ότι απέτυχε παταγωδώς αυτό το «εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης».