Τζολί: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόμος της

29.01.2015
Η Angelina Jolie δεν είναι μόνο μία χολιγουντιανή ηθοποιός που συμμετέχει σε μπλοκμπάστερ και δεν την ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ και έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες όπου ζουν πολύ δύσκολες καταστάσεις όπως συνέβη και τώρα στο ταξίδι της στο Ιράκ.

Πήγε στο Khanke του Ιράκ και συγκεκριμένα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο όπου βρίσκονται πρόσφυγες από τη Χριστιανική μειονότητα της χώρας και σοκαρίστηκε με την αύξηση τους από την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της 39χρονης ηθοποιού και σκηνοθέτη, οι πρόσφυγες είναι πλέον δύο εκατομμύρια, ανάμεσα τους είναι Ιρακινοί πολίτες και γνώρισε παιδιά που οι γονείς σκοτώθηκαν και είναι μόνα τους όπως έναν 19χρονο ο οποίος δουλεύει για να ταΐσει μόνος του τα 7 αδέρφια του.

«Γνώρισα μητέρες που τα παιδιά τους έχουν απαχθεί από τους φανατικούς Ισλαμιστές της ISIL. Σαν μητέρα δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερο τρόμο. Έχουν τρελαθεί σκεπτόμενες το τι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Μέση Ανατολή είναι ένα πεδίο όπου η δυτική κοινωνία δοκιμάζεται συνεχώς. Και προς το παρόν αποτυγχάνουμε» συμπλήρωσε.