Η Χρύσα δεν είναι πλέον αυτή που γνωρίσαμε...

26.01.2015
Είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα και δημοφιλή πρόσωπα της μικρής οθόνης. Η Αθηνά Οικομάκου επιβεβαιώνει την επιστροφή της στο βασικό πρωταγωνιστικό καστ των «Κλεμμένων Ονείρων» και αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη νέα ιστορία της Χρύσας. Η ηθοποιός μιλά για την αξία της ψυχανάλυσης στη ζωή της και εξηγεί τους λόγους που δεν κρύβει πλέον την προσωπική σχέση της.

Θέλω να ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας την παραφιλολoγία που αναπαράγεται από το καλοκαίρι σχετικά με τα «Κλεμμένα όνειρα». Μένεις, φεύγεις, επιστρέφεις... Τι τελικά συμβαίνει;

Αρχικά είχα πει πως δεν θέλω να συνεχίσω λόγω κούρασης. Γι' αυτό και είχα πει πως φέτος θα κάνω μόνο στην Κύπρο «Το δαχτυλίδι της φωτιάς», με δύο ημέρες γυρισμάτων την εβδομάδα. Αφού τελικά τα «Κλεμμένα» αποφασίστηκε να συνεχιστούν είχαμε πει αρχικά πως θα κάνω κάποια επεισόδια ακόμη ώστε να τελειώσει ομαλά ο ρόλος της Χρύσας. Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν. Επειτα από συννενόηση που είχαμε με την παραγωγή επιστρέφω κανονικά στο καστ της σειράς με μια παράλληλη ιστορία που θα εξελίσσεται. Εχω ξεκουραστεί αρκετά και ήθελα να το κάνω. Η Χρύσα λοιπόν συνεχίζει κανονικά.

Τι θα δούμε σε αυτήν τη νέα ιστορία της Χρύσας;

Η Χρύσα έχει επιστρέψει λόγω του θανάτου της μητέρας της. Ομως ξαναφεύγει για την Αφρική γιατί δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα στην ανθρωπιστική οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει την επιμέλεια. Στην πορεία λοιπόν η Χρύσα θα πέσει θύμα απαγωγής στην Αφρική και αυτή θα είναι η αφορμή για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πώς θα εξελιχθεί η σχέση της Χρύσας με τον Ρώσο;

Ενώ επιστρέφουν μαζί και είναι όλα καλά, στην πορεία γίνεται το συμβάν που σου προανέφερα. Η Χρύσα εξαφανίζεται και οι πάντες χάνουν τα ίχνη της. Ταυτόχρονα όμως οι θεατές θα παρακολουθούν τι συμβαίνει. Δεν θα πούμε περισσότερα τώρα... Είναι πάντως μια ιστορία με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Θα έρθει η στιγμή που η Χρύσα θα αντιληφθεί ποιος είναι ο Νότης Αργυρός; Και πώς θα το διαχειριστεί;

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό. Η Χρύσα επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά την απαγωγή θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτό κυρίως θα την απασχολεί.

Η Χρύσα πάντα είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Σταύρο. Πώς θα αντιδράσει ως προς την σχέση του με τη Μάνια;

Προς το παρόν είναι πολύ θετική απέναντι σε αυτήν τη σχέση. Βλέπει ότι αυτή η κοπέλα αγαπά πολύ τον αδελφό της. Θέλει λοιπόν ο Σταύρος να έχει στο πλευρό του μια γυναίκα που να τον στηρίζει και τον αγαπά.

Τα «Κλεμμένα Ονειρα» άλλαξαν ριζικά. Η ηρωίδα που υποδύεσαι πόσο άλλαξε μετά την απώλεια των γονιών και του αδελφού της;

Πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίζει αρχικά να πάει στην Αφρική. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τις τόσες απώλειες. Γι' αυτό στην πορεία θα τη δούμε να ανοίγεται πάλι, να γίνεται δοτική με τα πρόσωπα γύρω της και να προσπαθεί να δίνει αγάπη. Ούτως ή άλλως έχει αλλάξει ριζικά από την πρώτη σεζόν που την είδαμε ως κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο να θέλει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από αυτήν.

Θεωρείς ότι οι ελάχιστοι παλιοί ήρωες που παρέμειναν στα «Κλεμμένα» έδεσαν με τους καινούργιους;

ο άσχημο είναι πως έγιναν απότομες και ραγδαίες αλλαγές. Θα έπρεπε να έχουν γίνει πιο σταδιακά. Αυτό συνέβη βέβαια γιατί η σειρά είχε αποφασιστεί να ολοκληρωθεί, όμως τελικά συνεχίστηκε. Προφανώς έχουν δέσει πλέον και ο κόσμος έχει αγαπήσει και τους νέους ήρωες. Ολες οι νέες ιστορίες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ποιος χαρακτήρας σού λείπει περισσότερο από τους παλιούς και ποιος σου κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον από τους καινούργιους;

Σίγουρα από τους καινούριους ήρωες ο Νότης. Αυτός είναι το πρόσωπο κλειδί. Από τους παλιούς μου λείπουν όλοι γιατί εγώ μαζί τους είχα δουλέψει. Μου λείπει όλη η παλιά ομάδα. Αλλά η καινούργια ομάδα έδεσε πολύ γρήγορα.

Φέτος πρωταγωνιστείς και στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς», τη νέα σειρά του Κώστα Βαζάκα για το Mega Κύπρου. Προτιμάς περισσότερο τον ρόλο της Χρύσας ή της Μαρίνας;

Είναι διαφορετικοί και τελείως διαφορετικές συνθήκες εργασίας. Επειδή εγώ δούλευα στην Ελλάδα με μια συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής και μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που τους θεωρώ οικογένειά μου προτιμώ τις συνθήκες δουλειάς στην Ελλάδα. Είναι πιο μεγάλες οι απαιτήσεις εδώ, αλλά στην Κύπρο δεν υπάρχει τόσο καλή οργάνωση όσο στην Ελλάδα.

Οι δύο ηρωίδες που υποδύεσαι μοιάζουν καθόλου ως χαρακτήρες;

Προέρχονται και οι δύο από πολύ πλούσιες οικογένειες. Η Χρύσα έχει εξελιχθεί πολύ ως χαρακτήρας. Η Μαρίνα είναι ένα κορίτσι ευνουχισμένο από τη μητέρα της και μέχρι τώρα ήταν ένα πλάσμα καθοδηγούμενο σε κάθε της βήμα. Τώρα τη βλέπουμε και αυτήν να παίρνει τη ζωή στα χέρια της.

Ενώ παλαιότερα απέφευγες να μιλάς για την προσωπική σου ζωή διάβασα σε πρόσφατη συνέντευξή σου να αναφέρεσαι στον σύντροφό σου, Φίλιππο Μιχόπουλο, λέγοντας «τώρα νιώθω λίγο πιο άνετα και μάλλον και πιο σίγουρη γι' αυτό που αισθάνομαι», ενώ ανεβάζεις και φωτογραφίες στους λογαριασμούς σου στα social media. Η αλλαγή στάσης έχει να κάνει με τον σύντροφό σου ή βλέπεις πλέον διαφορετικά το πράγματι όσον αφορά τη δημοσιότητα;

Εχει να κάνει με πολλά πράγματα. Αρχικά οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Δεν πήρα ξαφνικά την απόφαση ότι νιώθω ιδιαίτερα άνετα να μιλώ ανοιχτά για τη σχέση μου. Επειδή ο Φίλιπππος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μύκονο και ήμουν και εγώ εκεί, το θέμα αρχικά πήρε μεγάλη έκταση λόγω των πολλών φωτογράφων που υπάρχουν τα καλοκαίρια στο νησί. Ετσι, αποδέχθηκα την κατάσταση και ανέβασα και εγώ κάποιες φωτογραφίες που ίσως μου αρέσουν και περισσότερο από όσες έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά. Βέβαια, θα σου πω πως αν δεν ήμουν σίγουρη για τα συναισθήματά μου, τον σύντροφό μου και το επίπεδο της σχέσης μας δεν θα πήγαινα καθόλου στη Μύκονο. Βέβαια, ακόμη και τώρα δεν θα με ακούσεις να μιλώ δημόσια με λεπτομέρειες για τη σχέση μου.

Νιώθεις έτοιμη να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια; Θα ήθελες να αποκτήσεις ένα παιδί;

Είναι μακρινά ακόμη. Θέλω βέβαια πολύ κάποια στιγμή στη ζωή μου να αποκτήσω παιδί. Είμαι ως άνθρωπος υπερπροστατευτική και κάποιες φορές φέρομαι σαν μαμά στους φίλους μου και στα δικά μου πρόσωπα. Πάντως, ένα παιδί δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά μου.

Αποκάλυψες πρόσφατα ότι βρίσκεσαι σε διαδικασία ψυχανάλυσης. Πόσο σε βοήθησε και ποιες αλλαγές εντοπίζεις πλέον στον χαρακτήρα σου;

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για το θέμα αυτό. Μεγάλες αλλαγές και μόνο θετική εξέλιξη βλέπω στην Αθηνά. Και αυτό το θέμα είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα στο οποίο δεν αναφέρθηκα τυχαία δημόσια. Ημουν σε μια ευαίσθητη κατάσταση όπου είχα ανάγκη από βοήθεια και ξέρω ότι αρκετός κόσμος βρίσκεται στην ίδια θέση. Αυτό λοιπόν που θέλω να πω είναι πως υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σου ανοίξουν τα κατάλληλα μονοπάτια για να εξελιχθείς σε όλους τους τομείς στη ζωή σου...

Σήμερα ψηφίζουμε. Εχεις αποφασίσει τι θα ψηφίσεις;

Νομίζω πως έχω αποφασίσει. Δεν σου κρύβω ότι ανησυχώ πολύ για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε το κριτήριο της ψήφου μου είναι το πώς θα βελτιωθούν κάπως οι καταστάσεις.

Συνέντευξη στoν Αλέξη Μίχα

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ
Παράλληλα με τις δύο επιτυχημένες καθημερινές σειρές σε Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα αυτή την περίοδο πραγματοποιεί γυρίσματα για την ταινία Αδάμ Vs Εύα. Μια νέα κωμωδία που υπογράφει σκηνοθετικά ο Χρήστος Δήμας και σκιαγραφεί την αιώνια μάχη των δύο φύλων. Η ηθοποιός, μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη, πρωταγωνιστεί στην εξέλιξη μιας σχέσης που από φιλική μετατρέπεται σε ερωτική.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

• Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας στις 6 Μαρτίου 1986. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

• Στο δεύτερο έτος της Σχολής, πέρασε ταυτόχρονα και στην «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση, από όπου τελείωσε το 2007.

• Το 2008 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Το φιόρο του Λεβάντε» στο Θέατρο Ανεσις, ενώ το 2010 στο «Ανθος του κάκτου» στο Θέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης.

• Στην τηλεόραση ξεκίνησε με το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» τη σεζόν 2007-2008 στον ΑΝΤ1, για να ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά οι «Αληθινοί έρωτες» στον Αlpha, όπου και το 2008-2009 έκανε και τους «Ατρόμητους».

• Το 2009-2010 έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή δραματική σειρά του Mega «Η ζωή της άλλης» και με τον χαρακτήρα της ραδιούργας Ξένιας γίνεται ευρέως αναγνωρίσιμη στο κοινό.

• Με τη συμμετοχή της στα «Κλεμμένα όνειρα» στον ρόλο της Χρύσας κερδίζει στο βιογραφικό της ακόμα μία μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία.