Καλλιμούκου: Οι δύσκολες ώρες & η ψυχανάλυση!

09.01.2015
Για τον χωρισμό που σημάδεψε τη ζωή της και την οδήγησε μέχρι τον ψυχαναλυτή μίλησε η Αντωνία Καλλιμούκου.

Η συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη μίλησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για καθαρά προσωπικά ζητήματα, ενώ από τις σπάνιες φορές, εξομολογήθηκε δημοσίως τον πόνο που της προκάλεσε ο χωρισμός των γονιών της.

«Ήταν μεγάλο σοκ» παραδέχεται για το διαζύγιο. Κι εξηγεί: «Οι γονείς μου ήταν μαζί είκοσι πέντε χρόνια Ήμασταν μια πολύ δεμένη οικογένεια, μέσα στην οποία ένιωθα προστατευμένη σαν να βρισκόμουν σε γυάλα. Όταν ήρθε ο χωρισμός, ήταν σαν να μου είπαν «Τώρα κολυμπά». Μου ήρθε πολύ απότομα και δυσκολεύτηκα γιατί ήμουν και σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία. Είχα μάθει να βαδίζω μαζί με τους δικούς μου και ξαφνικά ανέλαβα ρόλο «διαιτητή» αλλά και αρχηγού της δικής μου ζωής»


Για το αν την πλήγωσε ο χωρισμός, παραδέχεται: «Πιστεύω πλέον ότι αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από τότε που ήμουν μικρή. Το ωραίο είναι ένα παιδί να μεγαλώνει με ηρεμία μέσα στο σπίτι και χωρίς εντάσεις. Όταν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα επικρατούν καβγάδες και συνεχείς κόντρες, είναι προτιμότερο το ζευγάρι να χωρίζει και το παιδί να μοιράζει την εβδομάδα του ανάμεσα στους δύο γονείς, παρά να βιώνει έναν καθημερινό Γολγοθά μέσα στην οικογένεια»

Παραδέχεται επίσης, ότι ακόμη έχει θυμό! «Ακόμη έχω θυμό. Το μεγαλύτερο ελάττωμα μου είναι ότι δε μπορώ να διαχειριστώ το θυμό που έχω μέσα μου. Ψάχνω να βρω από πού πηγάζει και πώς θα τον ελέγξω» λέει.

Και αποκαλύπτει ότι ξεκίνησε πριν δύο μήνες να κάνει ψυχανάλυση. «Ξεκίνησα πριν από δύο μήνες γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, σε μια προσπάθεια να διαχειριστώ όλη αυτή την οργή που νιώθω και να μην ξεσπώ σε ανθρώπους. Είναι άδικο. Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Το ότι έφτασα στο σημείο να ζητήσω βοήθεια από ειδικό σημαίνει ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους με τον εαυτό μου. Πολλές φορές χρειάζεται ένα άλλο χέρι, πιο έμπειρο, για να βάλει τις σκέψεις σου σε μια τάξη και να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις καταστάσεις»

Και καταλήγει: «Η μαμά μου είναι ο ήρωας μου. Δεν θέλω να αδικηθεί ποτέ. Είναι απίστευτη η αγάπη που νιώθω γι' αυτό τον άνθρωπο»