Τσαλίκης: Πρέπει να κάνουμε ψυχανάλυση από τα 18 μας!

29.12.2014
Ο Γιώργος Τσαλίκης στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό You δε μίλησε μόνο για τα επαγγελματικά του σχέδια αλλά και για την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα για το σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η ψυχανάλυση στη βελτίωση του εαυτού του.

«Ο άνθρωπος μετά τα 18 του οφείλει να ψάχνεται, να πάει σε ψυχολόγο, να αναρωτηθεί «ποιος είμαι», τι κάνω, έχω μια οικογένεια. Πολλά πράγματα λόγω έλλειψης χρόνου δεν τα καταλαβαίνουμε γιατί, δεν ασχολούμαστε» ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε κάνει αρκετό καιρό ψυχοθεραπεία όχι επειδή έγινε της μόδας και είναι υπέρ του να γνωρίσεις τον εαυτό σου όταν ενηλικιώνεσαι και πρέπει να συνειδητοποιείς ότι οφείλεις να το κάνεις.

«Πλέον σε πάρα πολλά σχολεία, και σε αυτό που πηγαίνουν τα παιδιά μου, υπάρχει ένα σύστημα που λέγεται mentory. Τα παιδιά βάζουν κάποιους στόχους, μιλάνε με το δάσκαλο μόνα τους. Στον ψυχολόγο ανακαλύπτεις πράγματα που σε έχουν ενοχλήσει σε κάποια χρονική στιγμή, γι' αυτό καλό είναι καλό να τον επισκέπτεσαι, όταν είσαι ήρεμος, για να κάνεις μεγαλύτερη...βουτιά στο μυαλό σου!» πρόσθεσε.