Πώς απαντά ο Μπιλ Κόσμπι στις κατηγορίες βιασμού;

18.11.2014
Νέες αποκαλύψεις προσθέτονται στις κατηγορίες που θέλουν τον δημοφιλή κωμικό κατά συρροήν βιαστή. Ο ίδιος πώς τοποθετείται;

Η πρόσφατη δημόσια εξομολόγηση της Μπάρμπαρα Μπόουμαν (Barbara Bowman) για τον βιασμό της από τον Μπιλ Κόσμπι (Bill Cosby) φαίνεται ότι επιτέλεσε τον σκοπό της αφού έδωσε θάρρος και σε μια ακόμη -μέχρι στιγμής- γυναίκα να διηγηθεί και τη δική της, παρόμοια ιστορία.

Ο λόγος για την ηθοποιό Τζόαν Ταρσίς (Joan Tarshis) η οποία ισχυρίζεται ότι ο 77χρονος ηθοποιός τη βίασε δύο φορές το 1969, όταν εκείνη ήταν 19 ετών.

Μιλώντας στο CNN η 64χρονη, σήμερα, δημοσιογράφος και διαφημίστρια, περιέγραψε τα δύο περιστατικά εξηγώντας ότι είναι η πρώτη φορά που μοιράζεται τη σοκαριστική εμπειρία της.

Πριν από 45 χρόνια λοιπόν, η Ταρσίς έγραφε αστειάκια για τον κωμικό Τζόφρι Κέιμπριτζ (Godfrey Cambridge) και αφού γνώρισε τον Κόσμπι στο σετ της εκπομπής "The Cosby Show" εκείνος την προσκάλεσε το βράδυ στο σπίτι του για να δουλέψουν σε μερικά αστεία.

Εκείνη κολακεύτηκε και φυσικά άρπαξε την ευκαιρία, με την προτροπή και της μητέρας της που ήταν φανατική θαυμάστρια του "Δρος Χάξταμπλ", του χαρακτήρα που ερμήνευε ο Μπιλ Κόσμπι στο σόου.

Ο Κόσμπι της έφτιαξε το αγαπημένο της ποτό αλλά πολύ γρήγορα έχασε τις αισθήσεις της. Προφανώς κάτι είχε βάλει μέσα. Όταν άρχισε να συνέρχεται, ήταν στο κρεβάτι και εκείνος κατέβαζε τα παντελόνια του. Τα έχασε και σκέφτηκε να τον φοβήσει λέγοντας ότι έχει μια γυναικολογική μόλυνση και αν έκαναν σεξ η γυναίκα του ενδέχεται να κολλήσει και να καταλάβει.

"Νόμιζα ότι ήμουν έξυπνη, αλλά εκείνος ήταν πιο έξυπνος και δεν πτοήθηκε. Μου ζήτησε να του κάνω στοματικό έρωτα και αυτό για μένα ήταν πολύ πιο αηδιαστικό", θυμάται με τρόμο η γυναίκα συμπληρώνοντας ότι ουδέποτε είπε τίποτα σε κανέναν.

Λιγο καιρό αργότερα ο Κόσμπι τηλεφώνησε σπίτι της και την κάλεσε σε μια εκδήλωση όπου εκείνη παγιδεύτηκε να πάει καθότι δεν μπορούσε να πει την αλήθεια στη μητέρα της η οποία ήταν "πιο ενθουσιασμένη" για αυτό που συνέβαινε.

Πήγε και κατέληξε γυμνή στο κρεβάτι του το επόμενο πρωί. Για την ιστορία, όλες οι γυναίκες που ξεμπροστιάζουν τον Κόσμπι για τις πομπές του υποστηρίζουν ότι εκείνος τις νάρκωσε.

Ο ίδιος ο Κόσμπι πάντως αποκρίνεται με τη σιωπή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του CNN και τον Σκοτ Σάιμον (Scott Simon) -όπως θα δείτε στο αμέσως επόμενο βίντεο- ενώ η επίσημη απάντηση έρχεται δια στόματος του δικηγόρου του.

"Τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγορίες εναντίον του κυρίου Κόσμπι που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και έχουν απορριφθεί, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια. Το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται δεν σημαίνει ότι είναι αληθινές. Ο κύριος Κόσμπι δεν σκοπεύει να τους δώσει αξία με το να απαντήσει σε αυτές", δήλωσε ο δικηγόρος του σταρ τονίζονας ότι δεν θα υπάρξει άλλη δήλωση ούτε από τον ίδιο τον Μπιλ Κόσμπι ούτε από κανέναν εκπρόσωπο για το θέμα αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε απόσπασμα από συνέντευξη της Μπάρμπαρα Μπόουμαν ενώ στο τέλος ξεχωρίζει ένα ακόμη από τη ραδιοφωνική εκπομπή όπου στην ουσία ο Κόσμπι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου σχετικά με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, προσφέροντας μόνο τη σιωπή του.