Σιλβί Γκιγιέμ: Σκοτώνει άνθρωπο μ' ένα τίναγμα του ποδιού της [photos]

06.11.2014
Η κορυφαία μπαλαρίνα και η πιο ευλύγιστη χορεύτρια της γενιάς της, Σιλβί Γκιγιέμ (Sylvie Guillem) ανακοίνωσε την Τρίτη στο Λονδίνο ότι σε ένα χρόνο, όταν θα κλείσει τα 50, θα κρεμάσει τις πουέντ της: «Έχω λατρέψει κάθε στιγμή... Γιατί να σταματήσω; Πολύ απλά, γιατί θέλω να σταματήσω ενώ είμαι ακόμα χαρούμενη, κάνοντας ό,τι κάνω με περηφάνια και πάθος». Για 39 χρόνια, ο χορός ήταν για τη Σιλβί Γκιγιέμ μία ροπή προς την πνευματικότητα του σώματος. Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, μια πραγματική σταρ, είχε ένα σώμα που καταστρατηγούσε τους νόμους της φύσης. Ένα σώμα ευλύγιστο, που φαινόταν ότι μπορεί να το δέσει και κόμπο αν το επιθυμούσε, αλλά και δυνατό, που λεγόταν ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο μ’ ένα τίναγμα του ποδιού της. Λέγεται ότι είναι η μοναδική μπαλαρίνα του βεληνεκούς της που μπορεί να φορέσει σανδάλια, χωρίς να ντρέπεται για τα πληγωμένα της δάχτυλά της. Η χορεύτρια - φαινόμενο για την τεχνική της αρτιότητα, το ταλέντο και την ευφυΐα της, αποφάσισε να κάνει την τελευταία της υπόκλιση στα 50!. Η Σιλβί Γκιλέμ θα αποχαιρετήσει τον χορό με μια περιοδεία που βάφτισε «Life in Progress» (Ζωή εν εξελίξει). Θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου του 2015 στη Μοδένα της Ιταλίας, θα κάνει μια στάση στο Sadler's Wells τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στο Τόκιο. Χ.Τ.

Η κορυφαία μπαλαρίνα και η πιο ευλύγιστη χορεύτρια της γενιάς της, Σιλβί Γκιγιέμ (Sylvie Guillem) ανακοίνωσε την Τρίτη στο Λονδίνο ότι σε ένα χρόνο, όταν θα κλείσει τα 50, θα κρεμάσει τις πουέντ της: «Έχω λατρέψει κάθε στιγμή... Γιατί να σταματήσω; Πολύ απλά, γιατί θέλω να σταματήσω ενώ είμαι ακόμα χαρούμενη, κάνοντας ό,τι κάνω με περηφάνια και πάθος».

Για 39 χρόνια, ο χορός ήταν για τη Σιλβί Γκιγιέμ μία ροπή προς την πνευματικότητα του σώματος. Η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια του κόσμου, μια πραγματική σταρ, είχε ένα σώμα που καταστρατηγούσε τους νόμους της φύσης. Ένα σώμα ευλύγιστο, που φαινόταν ότι μπορεί να το δέσει και κόμπο αν το επιθυμούσε, αλλά και δυνατό, που λεγόταν ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο μ’ ένα τίναγμα του ποδιού της.

Λέγεται ότι είναι η μοναδική μπαλαρίνα του βεληνεκούς της που μπορεί να φορέσει σανδάλια, χωρίς να ντρέπεται για τα πληγωμένα της δάχτυλά της. Η χορεύτρια - φαινόμενο για την τεχνική της αρτιότητα, το ταλέντο και την ευφυΐα της, αποφάσισε να κάνει την τελευταία της υπόκλιση στα 50!.

Η Σιλβί Γκιλέμ θα αποχαιρετήσει τον χορό με μια περιοδεία που βάφτισε «Life in Progress» (Ζωή εν εξελίξει). Θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου του 2015 στη Μοδένα της Ιταλίας, θα κάνει μια στάση στο Sadler's Wells τον Μάιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στο Τόκιο.

Χ.Τ.