Τι είπε η Αμάλ μόλις ήρθε στην Αθήνα;

13.10.2014
Αμέσως μετά την άφιξη της στην ελληνική πρωτεύουσα η διάσημη δικηγόρος και σύζυγος του σούπερ-σταρ του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) έκανε τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της μπροστά στις κάμερες.

Πλήθος εκπροσώπων του τύπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αναμένοντας την άφιξη της, η οποία είχε ανακοινωθεί ήδη από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Οι φήμες ήθελαν την Αμάλ Αλαμουντίν (Amal Alamuddin) να φτάνει στην Αθήνα με εμπορική πτήση και να συνοδεύεται από τον σύζυγο της κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό η 36χρονη δικηγόρος συνοδεύεται από άλλους δύο κορυφαίους συναδέλφους της από το γραφείο Doughty Street Chambers, προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και να του παράσχουν νομικές συμβουλές στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την επιστροφή των αρχαίων μαρμάρων του Παρθενώνα που έχει στην κατοχή του αυτή τη στιγμή το Βρετανικό Μουσείο.

Η ίδια η νιόπαντρη δικηγόρος φαίνεται πολύ θετική απέναντι σ' αυτή την προοπτική καθώς απάντησε στη σχετική ερώτηση έλληνα δημοσιογράφου: "Είναι πολύ καλή ιδέα. Έχετε το δίκαιο με το μέρος σας". Μάλιστα, λίγο πριν είχε δηλώσει ότι νιώθει ιδιαίτερα κολακευμένη από την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης: "Η πρόσκληση με τιμά και μου δίνει πολλή χαρά. Σας ευχαριστώ".

Η κυρία Κλούνεϊ θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για μια σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη. Η ίδια και οι συνεργάτες της θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος, όπου έχουν κλείσει ισάριθμες σουίτες, "χωρίς να προβάλουν ιδιαίτερες απαιτήσεις", ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ANT1.

Στην πρώτη της εμφάνιση η Αλαμουντίν προτίμησε ένα λευκό κοντό και κοντομάνικο ζακετάκι με στρογυλή λαιμόκοψη χωρίς γιακά, ανοιχτό καφέ παντελόνι με πιέτες σε στενή κλασική γραμμή και ψηλοτάκουνες γόβες με μπαρέτα στο ίδιο χρώμα, ενώ στο χέρι της κρατούσε μια μαύρη μεγάλη δερμάτινη επαγγελματική τσάντα, την οποία είχε συνδυάσει με το μπουστάκι που φορούσε μέσα από τη ζακέτα.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε στο βάθος την Αμάλ μαζί με τους συνεργάτες της μέσα στο βανάκι που τους μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ περνούν από πλαϊνή έξοδο του αεροδρομίου.