Κέιτ Μος: την πίνεις στο ποτήρι (της σαμπάνιας)

26.08.2014
Δημοφιλές εστιατόριο του Λονδίνου παρήγγειλε ένα ποτήρι σαμπάνιας με καλούπι το στήθος του διάσημου μοντέλου.

Σύμφωνα με τον θρύλο το πρώτο ποτήρι σαμπάνιας που σχεδιάστηκε ποτέ είχε για καλούπι το αριστερό στήθος της Μαρίας Αντουανέτας. Και μπορεί οι πιο σύγχρονοι ιστορικοί να τον αμφισβητούν με βάσιμα στοιχεία όμως αν κάποιος ψάξει καλά στο βάθος των χρόνων θα δει ότι παρόμοιες ιστορίες υπάρχουν και για το μπούστο της Ωραίας Ελένης της Τροίας.

Εκεί ακριβώς φαίνεται ότι βασίστηκαν και οι άνθρωποι του εστιατορίου "34" στο Λονδίνο και ανάθεσαν στην Τζέιν ΜακΆνταμ Φρόιντ (Jane McAdam Freud) κόρη του κορυφαίου βρετανού ζωγράφου Λούσιαν Φρόιντ (Lucian Freud) να σχεδιάσει ένα ποτήρι σαμπάνιας χρησιμοποιώντας όμως το στήθος της Κέιτ Μος (Kate Moss) για καλούπι αυτή τη φορά. Όπερ και εγέννετο:

Το ποτήρι είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι διακοσμημένο με σχέδια Αρτ Ντεκό και φέρει την υπογραφή του ίδιου του μοντέλου στη βάση του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εστιατορείου, από τις 9 Οκτωβρίου, στο εστιατόριο "34" αλλά και στα "αδελφά" "The Ivy", "Daphne' s Scott's" και "The Club at the Ivy" σαμπάνια θα σερβίρεται μόνο σε αυτά τα ποτήρια.