Γνωστή ηθοποιός αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

04.08.2014
Για οικονομικούς λόγους η ηθοποιός Μαρία Ξενουδάκη αποπειράθηκε να δώσει τέλος στην ζωή της.

«Μετρώ τα χάπια που μου απόμειναν να δω αν με φτάνουν. Είναι 20 χάπια, δεν αστειεύομαι με τη χαμοζωή μου και έχω σιχτιρίσει που τη γλύτωσα. Το καλοκαίρι πάντα μου έφερνε σκοτοδίνη… όχι άλλο να σέρνομαι δεν μου αξίζει τέτοια ζωή, αλλιώς είχα συνηθίσει…αυτό είναι το τέλος» έγραψε η Μαρία Ξενουδάκη στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, σοκάροντας τους πάντες.

Μάλιστα το γεγονός για την απόπειρα αυτοκτονίας επιβεβαίωσε και η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Να σας ενημερώσω ότι η Μαρία Ξενουδάκη όντως έκανε απόπειρα χθες, πίνοντας χάπια, αλλά ευτυχώς με την βοήθεια του θεού την πρόλαβαν θα την αναλάβει ένας δικός της άνθρωπος από εδώ και πέρα και νομίζω ότι θα είναι ασφαλής γιατί θέλει να το επαναλάβει… Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση…»!

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Μαρία Ξενουδάκη βρέθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία – σε συνδυασμό με τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρό της «Αντιθέατρο» από το 2010 - την έσπρωξαν στο να πάρει την απόφαση να τερματίσει τη ζωή της.

Η Μαρία Ξενουδάκη ίδρυσε το «Αντιθέατρο» το 1978 με εναρκτήριο έργο το «Βρίζοντας το κοινό» του Πέτερ Χάντκε, ένα έργο αγόρευσης κοινονικοπολιτικού χαρακτήρα. Η πιο πρόσφατη θεατρική της δουλειά είναι η παράσταση «Εγώ και ο Διάβολος Μπέτι Ντέιβις», μια χρονική περίοδο από τη ζωή της θρυλικής Αμερικανίδας ηθοποιού του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου, Μπέτι Ντέιβις, μέσα από τα μάτια της συγγραφέως Ελίζαμπεθ Φούλερ.

Χ.Τ.