Σοκ για Notis: Η Εφορία τού δέσμευσε το λογαριασμό!

22.04.2014
Τη δική του επανάσταση απέναντι στο κράτος, αποφάσισε να κάνει ο Notis Σφακιανάκης, ο οποίος από το 2011, οπότε και καθιερώθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ, δεν το πλήρωσε ούτε μία φορά.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσε επίσης εντολή στο λογιστή του να μην πληρώσει το φόρο αλληλεγγύης που του αναλογούσε, αλλά ούτε και τις έκτακτες εισφορές. Αλλά, ο "επαναστάτης" Notis πιάστηκε από τη... μύτη και όταν πριν λίγες μέρες η σύζυγός του πήγε στην τράπεζα για να πραγματοποιήσει μία συναλλαγή, ενημερώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του συζύγου της είχε δεσμευτεί λόγω οφειλής στην Εφορία. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή το ποσό ανέρχεται στα 35.000 ευρώ περίπου. Εξάλλου, διαθέτει μία εντυπωσιακή και μεγάλη έπαυλη στη Βάρκιζα.

«Το χαράτσι ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, τώρα όμως έχει φτάσει στην εφορία. Και η Εφορία μπορεί έτσι, αντισυνταγματικά, να σου δεσμεύσει τον λογαριασμό σου για τα έκτακτα χρήματα που ζητάει, να σου τα πάρει, χωρίς να τα οφείλεις, κάτι που συνεπάγεται φασισμό» δηλώνει ο Notis.

Οι λογιστές του μιλούν στο «Πρώτο Θέμα» κι εξηγούν ότι ο Σφακιανάκης έχει υποβάλει στην Εφορία «δήλωση αντίθεσης» σύμφωνα με την οποία αρνείται να πληρώσει, όχι επειδή αδυνατεί οικονομικά, αλλά γιατί αποτελεί συνειδητή επιλογή του. «Ο κ. Σφακιανάκης δεν οφείλει κανένα φόρο βάσει φορολογικής νομοθεσίας» λένε μεταξύ άλλων οι λογιστές του.