Πέθανε ο θρύλος της ροκ, Λου Ριντ

27.10.2013
Ένας από του πιο σπουδαίους μουσικούς της παγκόσμιας σκηνής έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 71 του χρόνια.

Επίσημη αιτία θανάτου δεν δόθηκε επίσημα, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Λου Ριντ (Lou Reed) είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος τον Μάιο.

Γεννημένος το 1942 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Ριντ θεωρείται ένας από τους μουσικούς της γενιάς του με τη μεγαλύτερη επιρροή ενώ η συνεργασία του με τον Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) άφησε εποχή.

Περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής της ροκ μπάντας "The Velvet Underground" ο Ριντ υπήρξε ενεργός μέχρι το τέλος και ενδιαφέρον προκαλεί πως παρόλο που είχε δηλώσει ότι οι νέοι καλλιτέχνες "δεν του έλεγαν τίποτα", ξεχώριζε έναν.

"Ο μόνος άνθρωπος που είναι εκεί έξω και κάνει κάτι πραγματικά είναι ο Κάνιε Γουεστ (Kanye West)", είχε δηλώσει ο διάσημος μουσικός, χαρακτηρίζοντας τον αρραβωνιαστικό της Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) ως "πραγματικά σοβαρό και πολύ καλό ως προς τη μουσική, ανεξάρτητα από τι μπορεί να πιστεύει κανείς για εκείνον σε άλλα επίπεδα".

Στο βίντεο που ακολουθεί, απολαύστε ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του Λου Ριντ σε μια ξεχωριστή εκτέλεση. "Perfect Day" και μαζί του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.


Ζ. Κ.