Ποιο πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί την Πενέλοπε;!

24.01.2013
Μπορεί να μην είναι ορατές με το πρώτο βλέμμα όμως χρυσές βελονίτσες φαίνονται μέσα στο αυτί της διάσημης ηθοποιού. Το ζήτημα, φυσικά, είναι το γιατί!

Η Πενέλοπε Κρουζ (Penelope Cruz) εμφανίστηκε πρόσφατα στην πρεμιέρα της τελευταίας της ταινίας "Venuto Al Mondo" και η προσεκτική "ανάλυση" των φωτογραφιών της ανέδειξε μία μεγάλη απορία: Τι είναι αυτές οι τέσσερις χρυσές βελόνες που εντοπίστηκαν μέσα στο αριστερό αυτί της;

Μπορεί αρχικά κάποιος να νομίσει ότι πρόκειται για κάποιο πολύ προχωρημένο κόσμημα όμως τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι τόσο προσεκτικά τακτοποιημένες βελόνες στο μέσα μέρος του αυτιού είναι μέρος ωτοθεραπείας στην οποία, προφανώς, υποβάλλεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Η ωτοθεραπεία είναι μια μορφή βελονισμού που αναπτύχθηκε στη Γαλλία και στην ουσία πρόκειται για μια μίξη ανατολίτικων και δυτικών ιατρικών μεθόδων.

Στο πλαίσιο της εναλλακτικής αυτής θεραπείας βελόνες τοποθετούνται στο μέσα μέρος του αυτιού ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα υγείας σε άλλα σημεία του σώματος.

Θέματα που συνήθως αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο είναι οι παντός είδους εθισμοί –με έμφαση στο τσιγάρο- κατάθλιψη, ισχιαλγία, αϋπνία, γαστρικά προβλήματα ή χρησιμοποιείται για να βοηθήσει με την απώλεια βάρους ή προβλήματα γονιμότητας.

Ο συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο η Πενέλοπε επέλεξε τη συγκεκριμένη θεραπεία δεν είναι ακόμη γνωστός. Μπορεί να συμβαίνει το πιο απλό: δηλαδή να αποφάσισε να κόψει το τσιγάρο –παρόλο που δημοσίως δεν έχει δηλώσει ότι θέλει να το κάνει.
Ζ. Κ.