Λειτουργώ εν θερμώ!

29.10.2012
Ανατρεπτικός και χειμαρρώδης, ο τραγουδιστής μιλά για τη συνεργασία του με τον Χάρη Κωστόπουλο, τις αλλαγές στον χάρτη της νύχτας και την προσωπική του ζωή. Ενώ εξηγεί γιατί δεν σκοπεύει ποτέ να ασχοληθεί με τα κοινά.

Eπιστροφή στις μεγάλες πίστες έπειτα από αρκετές σεζόν σε μουσικές σκηνές. Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Χάρη Κωστόπουλο;

Από φιλία και ανάγκη. Γνωριζόμαστε καιρό. Παρακολουθούσα τη δουλειά του και τον γούσταρα πάρα πολύ γιατί είναι γνήσιος. Την αμεσότητά του την εκτιμώ πολύ, όπως και τις ειλικρινείς του προθέσεις. Ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος και έχει την ανάγκη να ξεσκάσει, και το καταλαβαίνω πρώτα και κύρια από εμένα.

Εχεις μετανιώσει για συνεργασίες στο παρελθόν; Κι αν ναι, δώσε μας κάποια παραδείγματα.

Για καμία. Ολες αυτές με έφεραν εδώ που είμαι τώρα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ξέρω ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων η οποία όχι μόνο με αποδέχεται, αλλά με αγαπά πραγματικά. Το ίδιο απολαμβάνω από τον κόσμο.

Εχεις πει «έχω μάθει να ζω και με τα λίγα», ωστόσο πολλοί καλλιτέχνες πήραν πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Τι ισχύει;

Αρκετοί πήραν πολλά κατά καιρούς, όμως έχουν δώσει πολύ περισσότερα. Οχι μόνο σε υλικό και πνευματικό επίπεδο, αλλά και πρακτικά. Πρέπει ο κόσμος να αντιληφθεί πως οι εργάσιμες ημέρες ενός καλλιτέχνη είναι πολύ λιγότερες από άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων που απολαμβάνουν και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Αν διαιρέσεις λοιπόν αυτά τα χρήματα που παίρνουν οι καλλιτέχνες σε σχέση με τις ημέρες εργασίας του, βγαίνουν πολύ λιγότερα από πολλά άλλα επαγγέλματα. Η μουσική δεν ήταν ποτέ βιομηχανία στην Ελλάδα, αλλά βιοτεχνία. Αυτό παρεξηγήσαμε. Κάποια στιγμή συμπεριφερθήκαμε όλοι σαν να είμαστε Αμερική. Το παίξαμε Νέα Υόρκη χωρίς να είμαστε.

Δήλωσες σε πρόσφατη συνέντευξή σου ότι πέρασες περιόδους έπαρσης. Ισχύει;

Ναι. Πολύ σύντομα έφθασα σε ένα σημείο να έχω χάσει την μπάλα, να μην μπορώ να διαχειριστώ το ρεπερτόριό μου και να νομίζω ότι πρέπει να τραγουδήσω άλλα απ’ αυτά που έπρεπε και ήθελε ο κόσμος. Ο κόσμος δεν αρκείται στο πόσο καλός είσαι. Τους ενδιαφέρει η υγιής αντιμετώπιση αυτού που κάνεις.

Βλέπουμε τελευταία συνεργασίες βετεράνων της πίστας με νεότερους καλλιτέχνες. Συμφωνείς μ’ αυτήν τη λογική;

Απόλυτα. Κάποια στιγμή πρέπει να αποδοθούν σ’ αυτούς τους ανθρώπους αυτά που αξίζουν πραγματικά. Είναι έμπειροι καλλιτέχνες που ξέρουν να διασκεδάζουν τον κόσμο. Είδα πέρυσι τον Αντύπα και πραγματικά είχα χρόνια να δω κόσμο επί μιάμιση ώρα να διασκεδάζει όρθιος!

Ερχομαι στα προσωπικά σου. Ενας τέταρτος γάμος είναι στα πλάνα σου;

Βεβαίως και άμεσα μάλιστα.

Δήλωσες πρόσφατα πως την περίοδο που η Τζένη ήταν έγκυος στην κόρη σας, Μαριζέτα, περάσατε δύσκολες στιγμές λόγω των θεμάτων που είχες με τον προηγούμενο γάμο σου. Θεωρείς ότι έκανες κάποιους λάθος χειρισμούς ειδικά στα media;

Δεν θεωρώ πως διαχειρίστηκα κάτι λάθος, δεν είπα κουβέντες. Καμία συνέντευξή μου δεν ήταν υβριστική ή επέρριπτε ευθύνες στην άλλη πλευρά. Ομως, μπορεί αυτό να ήταν το λάθος. Η στάση «κυρίου» που κράτησα δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε, πιστεύω όμως πως με τον καιρό θα εκτιμηθεί.

Με τη μητέρα του γιου σου, Χριστόφορου, την Κατερίνα Τοπάζη, πώς είναι σήμερα οι σχέσεις σας;

Οπως συμβαίνει σ’ ένα διαζευγμένο ζευγάρι, πότε είναι καλές, πότε τεταμένες. Σημασία έχει πως οι λόγοι που μπορεί να είναι τεταμένες αφορούν την αγάπη και το ενδιαφέρον για το παιδί μας, την προσπαθειά μας να του προσφέρουμε το καλύτερο.

Εχεις εκφράσει συχνά την άποψή σου δημόσια για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Θα ήθελες κάποια στιγμή να ασχοληθείς με τα κοινά;

Οχι, γιατί λειτουργώ εν θερμώ, δεν νιώθω ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος!

Επιστρέφω στα καλλιτεχνικά για να κλείσουμε. Τι ετοιμάζεις μουσικά αυτή την περίοδο;

Γράφω αρκετά τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νότης Σφακιανάκης και η Πέγκυ Ζήνα. Αυτήν τη στιγμή είμαι σε ρήξη με τη δισκογραφική εταιρία που συνεργαζόμουν εδώ και πολλά χρόνια, έχω καταγγείλει τη σύμβαση η οποία έχει λήξει και ελπίζω άμεσα να κυκλοφορήσω το πραγματικά πρώτο... ελεύθερό μου τραγούδι!

INFO:
Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, Χρήστος Δάντης και Χάρης Κωστόπουλος συνεχίζουν από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου τη συνεργασία τους στην «Πύλη Αξιού» της Θεσσαλονίκης.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΧΑΣ