Ασλάνης: Η μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη

08.10.2012
Τον εφιάλτη της κατάθλιψης έζησε ο Μιχάλης Ασλάνης και για πρώτη φορά μιλά για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε

τη «μάχη» που έδωσε για να την ξεπεράσει, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην μοναξιά. Ο αγαπημένος σχεδιαστής άνοιξε την καρδιά του στην Espresso και αποκάλυψε για την κατάθλιψη:

«Πέρασα κατάθλιψη όμως μπόρεσα και την ξεπέρασα μόνος μου. Είπα μέσα μου "σήμερα υπάρχουμε, αύριο, δεν υπάρχουμε" και το φιλοσόφησα πολύ το θέμα. Δεν πέρασα κατάθλιψη μόνο μια φορά. Αρκετές φορές έχω υπάρξει στα κάτω μου, όπως και αρκετές φορές είμαι στα πάνω μου»,.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι η δουλειά και οι άσπονδοι φίλοι ήταν οι αιτίες που τον οδήγησαν στην κατάσταση αυτή, ενώ παραδέχεται ότι η Κυριακή είναι η χειρότερή του μέρα,

«Η καθημερινότητα της δουλειάς με έριξε κάτω, οι φίλοι που εμφανίζονται μόνο τον καιρό που είσαι στα πολύ καλά σου... Το ότι μεγάλωσα και είμαι μόνος μου... Κάποιες φορές όταν ξυπνάω το πρωί, συνειδητοποιώ πόσο οδυνηρό είναι να ξυπνάς μόνος σου» εξομολογείται.

Ο Ασλάνης, πάντως, βρήκε το «φάρμακο» για να ανεβαίνει ψυχολογικά, κάνοντας βόλτες στο Μοναστηράκι. «Από μικρό παιδί με κατατρέχει η Κυριακή λόγω της μοναξιάς. Τώρα πια, για να μην πέφτω ψυχολογικά, πηγαίνω μια βόλτα στο παζάρι που γίνεται στο Μοναστηράκι. Εκεί είμαι ανάμεσα σε κόσμο…»