Η νέα ζωή της Μιρέλα Μανιάνι

10.07.2012
«Για μένα ο κύκλος του αθλητισμού έκλεισε», αυτό δηλώνει πλέον η Μιρέλα Μανιάνι, η οποία πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τα τερέν και να γυρίσει μία νέα σελίδα στη ζωή της.

Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού, σήμερα έχει βγάλει τα αθλητικά παπούτσια, άφησε στην άκρη το ακόντιό της και είναι ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ. Η «Χρυσή βολή», όπως ονόμασε το πρακτορείο, βρίσκεται στο Μαρούσι και λειτουργεί από τις αρχές του περασμένου μήνα.

Βέβαια, όπως εξηγεί η ίδια στην Espresso, χρειάστηκε να κάνει έναν αγώνα δρόμου για να το ανοίξει, αφού υπήρξε το ενδεχόμενο να χαθεί η άδεια που της είχε παραχωρήσει η ελληνική πολιτεία για να τιμήσει την πρόσφορά της. «Επειδή δεν την εκμεταλλεύτηκα για αρκετά χρόνια, η άδεια έληγε, με αποτέλεσμα μια μέρα να μας ειδοποιήσουν ότι θα τη χάσουμε. Τρελάθηκα και τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε επιτέλους να γίνει κάτι. Στην απόφασή μου αυτή να λειτουργήσουμε το πρακτορείο, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο σύντροφός μου Γιάννης Γιαννούλης» εξηγεί η Μανιάνι.

Όσο για τον αθλητισμό και τις μεγάλες στιγμές που έζησε στο γήπεδο, τονίζει ότι δεν πρόκειται να τις ξεχάσει. «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τα πόδια μου έτρεμαν όταν άκουσα από τους χιλιάδες Έλληνες που ήταν στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου να τραγουδούν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους τον εθνικό ύμνο και έβλεπα πάνω στον ιστό να κυματίζει η γαλανόλευκη. Όλα αυτά είναι εικόνες που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από το μυαλό. Μου είναι πολύ δύσκολο να τις περιγράψω. Και μόνο που τα σκέφτομαι, πάλι συγκινούμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά.