Ρώπα: «Είχα κατάθλιψη για 3 χρόνια»

20.06.2012
Η Χρύσα Ρώπα βρέθηκε καλεσμένη στο Πρωινό mou και μίλησε για πολλά θέματα όπως και για την κατάθλιψη που πέρασε και τον τρόπο που κατάφερε να το ξεπεράσει.

«Για τρία χρόνια είχα βαριά κατάθλιψη. Με πονούσε η κίνηση. Ήθελα ακινησία. Μπορούσα να κάθομαι επί ώρες ακίνητη και να καπνίζω», είπε η ηθοποιός ενώ το βασικό είναι ότι είχε κοντά της φίλους που της στέκονται πάντα στα δύσκολα όπως ο Σ. Φασουλής, ο Γ. Κιμούλης, ο Π. Φιλιππίδης, ο Λ. Λαζόπουλος.
«Οι μόνες ώρες που μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά ήταν πέντε με οχτώ το απόγευμα, όταν επέστρεφε το παιδί μου από το σπίτι», δήλωσε για εκείνες τις δύσκολες μέρες.

Και πώς το ξεπέρασε όλο αυτό; «Έφαγα μεγάλο χαστούκι. Βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός μου έλεγε ότι παρουσιάστηκε στην αδελφή μου μετάσταση του καρκίνου από τους πνεύμονες στον εγκέφαλο και ότι είχε μόνο τρεις μήνες ζωής. Εκεί τα έκοψα όλα. Εκεί δεν έχεις κατάθλιψη. Χάνεις τον άνθρωπό σου, τι να την κάνεις την κατάθλιψη; Ποιο εγώ; Σου φεύγει η γη από τα πόδια», είπε και αυτό που ήθελε βασικά είναι να περάσει ένα μήνυμα σε όσους τραβάνε τα δικά του ζόρια!

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές λέω στον κόσμο ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε την υγεία μας. Χάνουμε σπίτια, τα λεφτά μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Και λοιπόν; Τι θα κάνουμε; Θ’ αυτοκτονήσουμε; Θα ζήσουμε. Ψωμί κι ελιά, τυρί… Πώς ζήσανε οι γονείς μας; Πάντα υπάρχει το χειρότερο. Σου’ ρχεται ένα χαστούκι και σε ξυπνάει», είπε η ηθοποιός και έχει δίκιο! Υγεία πάνω από όλα!

Ελένη Αναστασάκη