Η Αντέλ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!

26.02.2012
Σύμφωνα με κάποιες φήμες που κυκλοφoρούν το τελευταίο διήμερο, η διακεκριμένη τραγουδίστρια πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, αντίθετα με τους Rolling Stones οι οποίοι σνόμπαραν επιδεικτικά τη διοργάνωση.

Οι διοργανωτές άφησαν σοβαρές υπόνοιες ότι η Αντέλ (Adel) θα πρωταγωνιστήσει "στη μεγαλύτερη διοργάνωση για το κλείσιμο της τελετής". Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδους, θα είναι η πιο "ψαγμένη συλλογή της Βρετανικής μουσικής" των τελευταίων 50 ετών. Με τίτλο "Μια Συμφωνία Βρετανικής Μουσικής", η παράσταση θα περιλαμβάνει αποκλειστικά "Βρετανική μουσική από βρετανούς καλλιτέχνες".

Όπως είπε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Άρνολντ (David Arnold): "Παρότι δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κλείσει κάποιους, θα παίξουμε από Έλγκαρ (Elgar) μέχρι Αντέλ (Antele). Δεν θα είναι απλά μια ποπ συναυλία, ούτε κλασικές διασκευές. Θα είναι τα πάντα, όσα θεωρούμε καταπληκτικά στη Βρετανική μουσική".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η 23χρονη Αντέλ κέρδισε δύο βραβεία Brit ως η καλύτερη σόλο τραγουδίστρια και για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς, ενώ μόλις εννέα μέρες νωρίτερα είχε κερδίσει έξι βραβεία Γκράμι (Grammy Awards).

Η τελετή λήξης θα έχει μια αίσθηση περισσότερο "ροκ εν ρολ" σε σχέση με την τελετή έναρξης και προβλέπεται να είναι, όπως προλέγουν οι διοργανωτές μια κορυφαία συναυλία από την "πρώτη ομάδα".

Ανάμεσα στους συντελεστές είναι και ο Πάτρικ Γούντρουφ (Patrick Woodroofe) συνεργάτης του Έλτον Τζον (Elton John) στην περιοδεία του, αλλά και η σχεδιάστρια Ες Ντέλβιν (Es Devlin), η οποία θα αμειφθεί με μόλις μία (!) λίρα για το νομότυπο της συνεργασίας της: "Οι καλλιτέχνες είναι ενθουσιασμένοι απλά με τη συμμετοχή τους στην τελετή λήξης. Άλλωστε, δεν είχαμε και τα χρήματα για την αμοιβή τους", σχολίασε η ίδια.

Η δημιουργική ομάδα θα έχει μόλις 17 ώρες για να αναδιακοσμήσει το Ολυμπιακό Στάδιο των 80.000 θέσεων μετά το τελευταίο αγώνισμα.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν 4.100 καλλιτέχνες με 75 λεπτά μουσικής υπόκρουσης από τους "μεγαλύτερους ύμνους της Βρετανικής μουσικής".