Πώς ήταν η Γουίτνεϊ Χιούστον πριν γίνει διάσημη;

22.02.2012
Ο τραγικός χαμός της διάσημης τραγουδίστριας αποτελεί αφορμή να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο… εκεί που ξεκίνησαν όλα για ένα κορίτσι που έμελλε να γίνει θρύλος, αλλά και να χαθεί τόσο άδοξα!

Τα τελευταία χρόνια πριν από τον πρόσφατο θάνατό της, η εμφάνιση της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) συχνά δεν θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό παρελθόν της.

Οι χρόνιες καταχρήσεις σε αλκοόλ, ναρκωτικά και ηρεμιστικά είχαν αφήσει βαθιά τα σημάδια τους, τόσο στην καρδιά, όσο και στο σώμα και το πρόσωπο της 48χρονης ντίβας.

Όμως, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι…

Η Γουίτνεϊ Χιούστον έγραψε ιστορία κυρίως για τη μαγευτική φωνή της. Όμως, γεγονός είναι ότι ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο.

Και για του λόγου το αληθές, ανασύρουμε από το «χρονοντούλαπο της ιστορίας» φωτογραφικό υλικό από εντιτόριαλ του περιοδικού «Seventeen», του 1981, όπου ανάμεσα στα άλλα μοντέλα ξεχωρίζουμε την 18χρονη τότε, Γουίτνεϊ.

Όμορφη, φρέσκια, αισιόδοξη, χαμογελαστή και χαρούμενη… Αυτά και άλλα τόσα παρόμοια εκπέμπουν οι λήψεις της συγκεκριμένης φωτογράφησης αφήνοντας τελικά ένα γλυκόπικρο χαμόγελο στα χείλη, δεδομένης της εξέλιξης και του φινάλε στην πολυτάραχη ζωή της Χιούστον.

Η στυλίστρια Νταϊάν Φόρντεν (Diane Forden) έχει συνεργαστεί μαζί της και αποκαλύπτει τα εξής: «Είχα τη χαρά να δουλέψω με τη Γουίτνεϊ, όταν ήταν μαθήτρια. Ήταν ένας απολαυστικός, γλυκός, υπέροχος άνθρωπος που αγαπούσαμε όλοι όσοι δουλεύαμε μαζί της», θυμήθηκε η στυλίστρια υπογραμμίζοντας ότι η ομορφιά της Γουίτνεϊ ήταν τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική.

Ωστόσο, η δουλειά του μοντέλου, απασχόλησε τη Χιούστον μόνο δύο χρόνια περίπου, αφού από το 1985 που έκανε το πρώτο της άλμπουμ ο δρόμος για την επιτυχία στη δισκογραφία δεν είχε γυρισμό..

Η Γουίτνεϊ Χιούστον κηδεύτηκε το Σάββατο σε μια πολύ συγκινητική τελετή στην εκκλησία των βαπτιστών Νιού Χόουπ όπου είχε τραγουδήσει πρώτη φορά γκόσπελ δίπλα στη μαμά της, Σίσι (Siccy).

Η επίσημη αναφορά ως προς τα αίτια του θανάτου της ακόμη εκκρεμεί καθώς αναμένονται πρώτα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα