Κέβιν Κόστνερ: το δικό του αντίο στη Γουίτνεϊ

19.02.2012
Και ενώ η διάσημη τραγουδίστρια που πέθανε το περασμένο Σάββατο βρίσκεται πια στην τελευταία της κατοικία, ο επικήδειος που εκφώνησε ο πρώην συμπρωταγωνιστής της, ακόμη συγκινεί.

Όπως είχε ανακοινωθεί, ο Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) ήταν ένας από τους φίλους της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) που μίλησαν για εκείνη κατά τη διάρκεια της κηδείας της που πραγματοποιήθηκε χθες ενώπιον 1500 περίπου φίλων και συγγενών, και όλου του κόσμου μέσω της απευθείας μετάδοσης του Associated Press.

Ο Κόστνερ και η Χιούστον είχαν πρωταγωνιστήσει μαζί στη μεγάλη επιτυχία του 1992 «Ο σωματοφύλακας» και οι αναμνήσεις του ηθοποιού από εκείνη την περίοδο κυριάρχησαν και στην πολύ συγκινητική ομιλία του. (θυμηθείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί).

Ο Κέβιν Κόστνερ ξεκίνησε τονίζοντας πόσο «πάλεψε» για να της δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο θεωρώντας την ιδανική, την ίδια στιγμή που τα στούντιο είχαν τις αμφιβολίες τους, τις οποίες βάσιζαν κυρίως στο… χρώμα της Γουίτνεϊ. Το αποτέλεσμα φυσικά δικαίωσε τον ίδιο και το στούντιο που πήρε τελικά τη σωστή απόφαση.

Στη συνέχεια και αφού θυμήθηκε αρκετές αστείες στιγμές που οι δυο τους μοιράστηκαν στα γυρίσματα ο 57χρονος σταρ αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός ότι παρά το ότι η Γουίτνεϊ ήταν ήδη μια σούπερ σταρ εκείνη την περίοδο, είχε μεγάλη ανησυχία για το αν ήταν «αρκετά καλή» στον ρόλο.

«Γουίτνεϊ, αν μπορούσες να με ακούσεις τώρα, θα σου έλεγα ‘Δεν ήσουν απλά καλή, ήσουν τέλεια’. Τραγούδησες όλο το παλιοτράγουδο χωρίς ορχήστρα. Εσύ έκανες την ταινία αυτό που έγινε. Υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές που θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο μου, αλλά εσύ Γουίτνεϊ, πραγματικά πιστεύω ότι ήσουν η μοναδική που θα μπορούσε να παίξει τη Ρέιτσελ Μάρον εκείνη την εποχή. Δεν ήσουν απλά όμορφη, αλλά ήσουν ωραιότερη από όσο θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα. Και ο κόσμος σε λάτρευε», δήλωσε συγκινημένος ο Κέβιν Κόστνερ για να κλείσει τη ομιλία του κάπως έτσι:

«Ήμουν κάποτε ο υποτιθέμενος σωματοφύλακάς σου, όχι τόσο καιρό πριν, και τώρα έχεις φύγει, υπερβολικά νωρίς, αφήνοντάς μας με ένα σωρό αναμνήσεις από ένα κοριτσάκι που στάθηκε με θάρρος μπροστά σε αυτή την εκκλησία, μπροστά από τους αγαπημένους της ανθρώπους, μπροστά σε εκείνους που σε αγάπησαν πρώτοι και πιο πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Κόστνερ για να συνεχίσει μιλώντας για το απίστευτο ταλέντο της Χιούστον στο τραγούδι.

«Έβαλες τον πήχη τόσο ψηλά που κανείς από τους επαγγελματίες τραγουδιστές, τους δικούς σου συναδέλφους δεν θέλει να ερμηνεύσει αυτό το ‘τραγουδάκι της κάντρι’… Ποιο θα ήταν το νόημα;», συνέχισε ο Κόστνερ αναφερόμενος σαφώς στο τραγούδι «I will always love you» της Ντόλι Πάρτον που ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο η Γουίτνεϊ στο σαόυντρακ της ταινίας πριν από 20 χρόνια.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μετά τη λήξη της τελετής, η πομπή με το φέρετρο της Χιούστον βγήκε από την εκκλησία υπό τους ήχους αυτής της μεγάλης της επιτυχίας. Της μεγαλύτερης…

«Στο καλό λοιπόν, Γουίτνεϊ, στο καλό! Πήγαινε στον πατέρα στα ουράνια με τη συνοδεία ενός στρατού αγγέλων. Και όταν τραγουδήσεις μπροστά του, μην ανησυχείς… Θα είσαι ‘αρκετά καλή’’», έκλεισε τον λόγο του ο Κόστνερ προκαλώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και ο ενταφιασμός της Γουίτνεϊ Χιούστον η οποία αναπαύεται πια στην τελευταία της κατοικία, στο νεκροταφείο του Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ, δίπλα στον πατέρα της, Τζον Χιούστον (John Houston).

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα