Η κηδεία της Γουίτνεϊ σε ζωντανή μετάδοση

18.02.2012
Συγγενείς, στενοί φίλοι και σύνεργάτες ήταν συγκεντρωμένοι από νωρίς στην εκκλησία των βαπτιστών Νιού Χόουπ, στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ όπου εξελίχθηκε η εξώδειος ακολουθία για την άτυχη 48χρονη ντίβα.

Η κηδεία της Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston) μεταδόθηκε ζωντανά από το Associated Press και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

Η ιδιωτική τελετή, στην οποία υπήρξαν 1500 προσκεκλημένοι, πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία όπου η Χιούστον τραγουδούσε δίπλα στη μητέρα της, Σίσι (Siccy) που ήταν τραγουδίστρια των γκόσπελ.

Ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους έθεάθη ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον (Jesse Jackson) και φυσικά η εξαδέλφη της τραγουδίστριας, Ντιόν Γουόργουικ (Dionne Warwick) ενώ αναμενόταν να τραγουδήσει ο Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) και η Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) την οποία λέγεται ότι η Γουίτνεϊ αγαπούσε πολύ.

Η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin), νονά της Γουίτνεϊ, επρόκειτο να τραγουδίσει επίσης, αλλά όπως ανακοινώθηκε σήμερα "είναι πολύ άρρωστη" και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Κατά τα άλλα, ο πρώην σύζυγός της Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν (Bobby Brown) έφτασε στην εκκλησία, για να αποχαιρετήσει τη Γουίτνεϊ και να συμπαρασταθεί στην κόρη τους Μπόμπι Κριστίνα (Bobbi Kristina), όμως τελικά δεν του επετράπη η είσοδος, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που τον ήθελαν ανεπιθύμητο στην τελετή. Ο Μπράουν, ο οποίος μύησε τη Γουίτνεϊ στον κόσμο των ναρκωτικών, έμεινε για λίγο έξω από την εκκλησία και τελικά έφυγε άπραγος.

Ανάμεσα σε όσους θα αποχαιρετούσαν με επικήδειους λόγους την άτυχη σταρ που δεν μπόρεσε τελικά να τιθασεύσει τα πάθη της, επρόκειτο να είναι ο Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) ο οποίος 20 χρόνια πριν πρωταγωνίστησε μαζί της στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία "Ο Σωματοφύλακας".

Η Γουίτνεϊ Χιούστον βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Μπέβερλι Χιλς το περασμένο Σάββατο -και συγκεκριμένα μέσα στην μπανιέρα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας αναμένονται σε περίπου έξι εβδομάδες όταν θα έχουν προκύψει και οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ναρκωτικά και όχι σε πνιγμό, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Ζ. Κ.