Φαίη Σκορδά- Γιώργος Λιάγκας: "Υπάρχει η σκέψη για δεύτερο παιδί"

12.12.2011
Στα παρασκήνια της εκπομπής «Πρωινό Mou» μας φιλοξένησε το ευτυχισμένο ζευγάρι Γιώργος και Φαίη και παρακολουθήσαμε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. Στην αποκλειστική συνέντευξή τους δηλώνουν ότι θέλουν δεύτερο παιδί, ότι θεωρούν πως δεν υπάρχουν φαβορί στην πρωινή ζώνη, η Φαίη αποκαλεί τον Γιώργο τρυφερό και ευαίσθητο μπαμπά, ενώ εκείνος πιστεύει για τη σύζυγό του πως είναι μία από τις καλύτερες παρουσιάστριες στην Ελλάδα.

Ο ανταγωνισμός είναι πιο δύσκολος φέτος;

Φ.Σ.: Η ζώνη είναι δύσκολη. Θεωρώ ανούσιο, ανώφελο να ασχολείται κάποιος με το τι κάνουν οι απέναντι. Στόχος είναι να γινόμαστε εμείς καλύτεροι και όχι οι άλλοι χειρότεροι.

Γ.Λ.: Φέτος είναι διαφορετική η πρωινή ζώνη. Εχουν μείνει μόνο δύο εκπομπές. Δεν έχω σχολιάσει ποτέ τα νούμερα και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα. Θα πω, όμως, ότι οι δύο εκπομπές που έχουν μείνει στη ζώνη αυτή κάνουν αθροιστικά πάνω από 50%. Που σημαίνει ότι η πλειοψηφία του κόσμου αποζητά αυτού του είδους την πρωινή παρέα. Και για μένα το σημαντικό είναι να μπορέσουν τα κανάλια να διατηρήσουν την πρωινή ζώνη ?και δεν το λέω για εμάς, γιατί εμείς μπορεί να μην είμαστε του χρόνου, αλλά υπάρχουν 60-70 άτομα που δουλεύουν πίσω από μια τέτοια εκπομπή. Η πρωινή ζώνη δεν έχει τελειώσει. Αυτό πιστεύω.

Ο Χρήστος Φερεντίνος στο «TV Eθνος» δήλωσε πως είστε το φαβορί.

Φ.Σ.: Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαβορί στην τηλεόραση και μάλιστα σε ένα καθημερινό πρόγραμμα. Κάθε μέρα όλοι μας ξεκινάμε από την αρχή.

Γίνεται πολύ λόγος για το ότι είστε ζευγάρι κι αυτό είναι το πλεονέκτημά σας, αλλά και ότι η εκπομπή είναι μεσημεριανό, ριάλιτι, κ.ά. Σας ενοχλούν; Τι απαντάτε;

Φ.Σ.: Απαντώ με αυτό που είμαι και κάνω. Είμαι παρουσιάστρια και καλώς ή κακώς σε αυτήν τη δουλειά τον γνώρισα τον Γιώργο, ως παρουσιαστή. Δεν είναι ότι κάναμε άλλες δουλειές και ήρθε μια μέρα το Mega και μας είπε να κάνουμε μαζί εκπομπή. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά από πού ξεκίνησα, αλλά και όλη την πορεία μου. Η δουλειά μου είναι, από αυτή ζούσα και ζω, από αυτήν πληρώνω τους λογαριασμούς μου και από αυτή θα συνεχίσω να τους πληρώνω. Αύριο μεθαύριο μπορεί να κάνω αυτήν τη δουλειά, σαφώς και χωρίς να έχω τον Γιώργο δίπλα μου και το ίδιο και ο Γιώργος. Παρουσιαστή τον γνώρισα, παρουσιαστή τον παντρεύτηκα και ξέρεις, δεν είναι ωραίο να διαγράφουμε το παρελθόν.

Eχουν γίνει σχόλια και για τις τηλεοπτικές εγκυμοσύνες...

Γ.Λ.: Αυτά που λέγονται ότι στην τηλεόραση πουλάνε όσες είναι έγκυες, τα ζευγάρια κ.λπ. τα θεωρώ αστεία. Στην τηλεόραση πουλάνε οι καλές εκπομπές. Η Μενεγάκη, που δεν είναι φέτος έγκυος, πάει καλά και είναι μια διαχρονική αξία.

Φ.Σ.: Ούτε ο Θέμος είναι έγκυος...

Γ.Λ.: Φέτος είμαι εγώ έγκυος (γέλια). Η εκπομπή πέρυσι, που η Φαίη ήταν έγκυος πήγε καλά, αλλά δόξα τω Θεώ και φέτος που δεν είναι έγκυος πάλι καλά πάει. Τώρα όσον αφορά τη συνεργασία με τη Φαίη, το θέμα ήταν αν θα δεχτούμε και θα μπορούσαμε να κάνουμε εκπομπή με έναν συμπαρουσιαστή. Δηλαδή αν εγώ που είχα μάθει τόσα χρόνια να κάνω εκπομπή μόνος μου να κάνω με μια συμπαρουσιάστρια. Το αντίστοιχο και για τη Φαίη. Καταρχάς, δεχτήκαμε να κάνουμε εκπομπή με έναν συμπαρουσιαστή. Μεγάλη υποχώρηση.

Οχι εγωιστική. Υποχώρηση αν μπορείς να ταιριάξεις με έναν άνθρωπο. Από τη στιγμή που είπαμε το ναι, θεωρώ τη Φαίη μία από τις καλύτερες παρουσιάστριες στην Ελλάδα. Αρα θα την επέλεγα και αν δεν ήταν γυναίκα μου. Τώρα που είναι γυναίκα μου, σημαίνει ότι έχω βρει σε αυτήν στοιχεία που μου ταιριάζουν και στη ζωή. Θετικό και για τη συνεργασία.

Το ότι είστε ζευγάρι έχει σχολιαστεί αρκετά...

Φ.Σ.: Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή και εγώ αυτές τις σκέψεις έκανα. Πώς θα δουλέψεις με τον άνθρωπό σου στην ίδια δουλειά; Αλλά παρά πολλοί άνθρωποι είναι στην ίδια δουλειά και είναι και παντρεμένοι. Φυσικά και το σκέφτηκα στην αρχή και μου φάνηκε περίεργο και πραγματικά δεν ήθελα γιατί φοβόμουν, δεν το ήξερα. Πώς θα είμαι με τον άντρα μου στην ίδια δουλειά; Αλλά όχι ότι η εκπομπή πάει καλά επειδή είμαστε παντρεμένοι. Είναι σαν να διαγράφω όλα όσα έχω κάνει.

Γ.Λ.: Είναι σαφές ότι το Mega δεν μας επέλεξε επειδή είμαστε παντρεμένοι. Κοίταξε το παρελθόν μας και είδε ότι έχουμε κάνει επιτυχίες.

Φ.Σ.: Oσο για το ότι λέγεται ότι η εκπομπή είναι μεσημεριανό, από την πρώτη στιγμή απαντώ πως ο άνθρωπος είναι ο ίδιος σε όλες τις ζώνες. Είναι το πώς παρουσιάζεις ένα θέμα. Εγώ έφυγα από τη μεσημεριανή ζώνη ούσα πρώτη. Το Mega, φαντάζομαι, γι’ αυτό μου έκανε την πρόταση.

Eχετε δηλώσει αρκετές φορές ότι οι δρόμοι σας θα χωρίσουν τηλεοπτικά, σαν να... βιάζεστε να συμβεί.

Γ.Λ.: Το βέβαιο είναι ότι και η Φαίη και εγώ θέλουμε κάποια στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Υπό την έννοια ότι δεν θέλουμε να γίνουμε τηλεοπτικά σιαμαίοι. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας πια. Είχαμε πει με τους ανθρώπους του Mega ότι αυτή η σεζόν θα θέλαμε να είναι η τελευταία που θα δουλεύαμε μαζί στην πρωινή ζώνη. Το ζητούμενο, όμως, είναι να υπάρχει τηλεόραση, να υπάρχουν ζώνες και αν σε μια ιδανική περίπτωση είχαμε προτάσεις να κάναμε άλλα πράγματα στην τηλεόραση, θα θέλαμε του χρόνου να μη δουλέψουμε μαζί. Το έχουμε αποφασίσει αυτό. Τώρα, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή ο κόσμος το θέλει τόσο πολύ, δεν είμαστε απόλυτοι. Αλλά σίγουρα κάποια στιγμή οι δρόμοι μας θα χωρίσουν.

Πάνω στα επαγγελματικά, έχετε διαφωνίες;

Γ.Λ.: Καταρχάς προσπαθούμε στο σπίτι να μη μιλάμε για δουλειά. Εχουμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε, να ασχοληθούμε με το παιδί μας κ.λπ. Αλλά δεν υπάρχει διαφωνία, τουλάχιστον κάτι έντονο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τα «χρυσά συμβόλαια»; Εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία;

Φ.Σ.: Εγώ μόνο ακούω γι’ αυτά τα «χρυσά συμβόλαια» από τότε που ήμουν στο Κιλκίς (γέλια)!

Γ.Λ.: Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα 3-4 χρυσά συμβόλαια και νομίζω ότι με τον καιρό και αυτά θα αλλάξουν. Σε ό,τι αφορά εμένα, θεωρώ ότι είμαι ένας καλά πληρωμένος άνθρωπος της τηλεόρασης, αλλά ούτε χρυσοπληρωμένος ούτε υπερβολικά αμειβόμενος. Παίρνω λεφτά που μου εξασφαλίζουν μια άνετη ποιότητα ζωής. Χωρίς να είμαι σπάταλος και να κάνω ακρότητες.

Σκέψη για δεύτερο παιδί υπάρχει; Και πότε θα γίνει η βάπτιση του γιου σας;

Φ.Σ.: Βεβαίως και υπάρχει σκέψη για δεύτερο παιδί.

Γ.Λ.: Τη βάπτιση λέμε να την κάνουμε προς το καλοκαίρι, μετά το τέλος της εκπομπής και υπάρχει μια σκέψη να το κάνουμε στο χωριό της Φαίης.

Αρκετοί σας μέμφονται ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχετε αλλάξει τη δημόσια εικόνα σας...

Φ.Σ.: Αλλά αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι εγώ το καλοκαίρι ήμουν έγκυος... Hμουν ξανθιά, πιο ξανθιά δεν γινόταν, ήταν άσπρα τα μαλλιά μου, και προς τα εκεί τα πάω τώρα, και έγινα καστανή. Το καταλαβαίνω σαν σκέψη, και εμένα μπορεί να πήγαινε προς τα εκεί το μυαλό μου, αλλά είχα σκουρύνει τα μαλλιά μου όχι επειδή άλλαξα κανάλι, αλλά γιατί ήμουν έγκυος... Πάντως, ο στυλίστας μου είναι ο ίδιος όλα τα χρόνια.

Ο Γιώργος ως πατέρας πώς είναι;

Φ.Σ.: Πολύ τρυφερός. Ο Γιώργος είναι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και αυτό για μένα τον κάνει ξεχωριστό.

Πάντως, βγάζει περισσότερο ότι είναι αυστηρός παρά ευαίσθητος...

Φ.Σ.: Είναι αυστηρός όταν χρειάζεται, αλλά πίστεψε με δεν χάνει ποτέ την παιδικότητα του.

Βackstage

Καθημερινά το ζευγάρι βγαίνει χαλαρό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πίσω από τις κάμερες δεν υπάρχει πολλή δουλειά.

Οι συντελεστές του μαγκαζίνο «σηκώνουν μανίκια» κάθε πρωί στις 8.30, ενώ ο Γιώργος και η Φαίη φτάνουν μαζί στο στούντιο έχοντας αφήσει τον γιο τους στην έμπιστη νταντά, την οποία η Φαίη καλεί στα διαλείμματα. Μισή ώρα πριν βγουν στον αέρα, το πλατό βουίζει σαν μελίσσι, όλοι είναι στις θέσεις τους και προετοιμάζουν τα θέματα της εκπομπής. Ο Γιώργος Λιάγκας συζητά με το πάνελ, τον αδυνατισμένο Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον «διαβασμένο» Τάσο Θεοδώρου και τη Σάσα Σταμάτη.

Yστερα από τρεις ώρες στον αέρα η δουλειά συνεχίζεται. Η Φαίη τρέχει να αλλάξει ρούχα για να μαγνητοσκοπήσει το αυριανό θέμα, ο Γιώργος συναντιέται στην αίθουσα συσκέψεων με τον Ντικράν Οβακιμνιάν (δ/ντής παραγωγής), την Αγγελική Γιαννακοπούλου (αρχισυντάκτρια) και τη συντακτική ομάδα. Μετά, η Φαίη και ο Γιώργος ανεβαίνουν στο κοντρόλ με τον σκηνοθέτη Αρη Λυχναρά για να δουν τα βίντεο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ