Κάτω από τ' άστρα

10.08.2011
Πήγαμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Αφούτο» της Φραντζέσκας Σπέγγου και στην όπερα «Ναμπούκο» του Βέρντι στο Ηρώδειο.

Tο μυθιστόρημά της με τον τίτλο «Αφούτο» από τη Novel Book των εκδόσεων Σιδέρη παρουσίασε η Φραντζέσκα Σπέγγου στο εστιατόριο Aleria στο Μεταξουργείο. Οι καλεσμένοι ήταν κυρίως νεαρόκοσμος, φίλοι της Φραντζέσκας, οι οποίοι προσπάθησαν να συμμετάσχουν στην υπόθεση του ανάλαφρου μυθιστορήματος έχοντας κρεμασμένο το χαριτωμένο ντοματάκι που τους προσφέρθηκε στην είσοδο.

Κατάμεστο, με 4.500 περίπου θεατές, ήταν το Ηρώδειο στην πρεμιέρα της όπερας «Ναμπούκο» του Τζουζέπε Βέρντι. Μια εντυπωσιακή παράσταση που ήταν sold out, αποδεικνύοντας περίτρανα πως αν και διανύουμε περίοδο κρίσης ο κόσμος αναζητά, και δικαίως, καταφύγιο στην Τέχνη. Πρόκειται για τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη, μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ. Ο Δημήτρης Πλατανιάς στον ρόλο του Ναμπούκο κατάφερε με επιτυχία να μας μεταφέρει στην Αρχαία Βαβυλώνα, όπου διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου.

  • Η όπερα «Ναμπούκο» του Βέρντι πρωτοπαρουσιάστηκε στη Σκάλα του Μιλάνου το 1842. Το ποιητικό κείμενο ανήκει στον Θ. Σολέρα.

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
[email protected]