Θ.Πετρέλης: από την οικοδομή στις πίστες!

01.08.2011
Στο Radar και τον Αλέξη Μίχα μίλησε για όλα ο Θάνος Πετρέλης και τα είπε όλα: για να νυχτοκάματα, τις πίστες ενώ εξηγεί πώς τα talent σόου έγιναν reality!

Στο Radar και τον Αλέξη Μίχα μίλησε για όλα ο Θάνος Πετρέλης και τα είπε όλα: για να νυχτοκάματα, τις πίστες ενώ εξηγεί πώς τα talent σόου έγιναν reality!

Tις τελευταίες σεζόν απείχεις από τα νυχτερινά κέντρα και προτίμησες τις συναυλίες. Γιατί αυτό;

Εδώ και δύο χρόνια είχαμε προτάσεις για συναυλίες σε Αμερική, Αυστραλία και Κύπρο. Τον περασμένο χειμώνα αποφασίσαμε πως είχε φτάσει η ώρα γι’ αυτή την περιοδεία. Σε συνδυασμό με τη δυσκολία που υπήρχε στη νύχτα τα δύο-τρία τελευταία χρόνια, θεωρήσαμε πως ήταν η καλύτερη χρονική στιγμή.

Πότε επιστρέφεις στις πίστες;

Βρίσκομαι ήδη σε συζητήσεις και τον Οκτώβριο, αν όλα πάνε καλά, θα είμαι και πάλι στην «ενεργό δράση»!

Τις τελευταίες δύο σεζόν υπάρχει έντονα η τάση του ποπ, κυρίως στα ραδιόφωνα. Πιστεύεις ότι υπάρχει χώρος για εσάς τους πιο λαϊκούς τραγουδιστές;

Το λαϊκό τραγούδι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Δεν σημαίνει πως αυτό που παίζουν τα ραδιόφωνα είναι αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Βλέποντας τον κόσμο και στα μαγαζιά αλλά και στις πρόσφατες συναυλίες, διαπιστώνω πως με τα λαϊκά διασκεδάζει. Οσον αφορά τους τραγουδιστές, καλώς ή κακώς όλοι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην εκάστοτε μόδα που επικρατεί, αλλά με το προσωπικό μας στυλ. Το «Θέλω και τα παθαίνω» π.χ. είναι μια λαϊκή ρούμπα, αλλά με μια μοντέρνα ενορχήστρωση ώστε να περάσει και στα ραδιόφωνα, όπως και έγινε.

Eρχομαι στα υψηλά νυχτοκάματα, που δεν υπάρχουν πια. Πιστεύεις πως σας είχαν καλομάθει οι επιχειρηματίες;

Ολοι είχαν καλομάθει. Βέβαια τα υπερβολικά νούμερα που ακούγονταν κατά καιρούς δεν είχαν σημείο επαφής με την πραγματικότητα εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Τα ποσά όμως γενικά ήταν υψηλά. Καλώς δεν υπάρχουν πλέον γιατί τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Οταν ένας επιχειρηματίας έχει τα λειτουργικά κόστη δεν βγαίνει να δώσει και ένα τεράστιο νυχτοκάματο. Ολοι έχουμε προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και έχουμε καταλάβει -όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι- πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος θεωρεί πολυτέλεια τη διασκέδαση και γι’ αυτό υπάρχει μια προσπάθεια να πέσουν οι τιμές.

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή σου είχες δηλώσει ότι δούλευες οικοδομή από τα 16. Τι σου δίδαξε αυτό;

Συνειδητοποίησα από μικρός την αξία των χρημάτων και τον κόπο να αποκτηθούν. Οταν κάνεις μια τόσο δύσκολη δουλειά και πληρώνεσαι με λίγα λεφτά, καταλαβαίνεις καλά την αξία τους αργότερα όταν έχουν αυξηθεί οι απολαβές σου. Αν κάποιος τραγουδιστής ξεκινήσει με το Χ ποσό, μην έχοντας ασχοληθεί με κάτι άλλο δεν καταλαβαίνει πραγματικά την αξία του. Θα το καταλάβαινε αν ξεκινούσε από χαμηλότερα οικονομικά standards. Εγώ εκτιμώ τα χρήματα που παίρνω.

Φαντάζομαι παρακολούθησες φέτος X-Factor και Greek Idol. Γιατί τα παιδιά που «αποφοιτούν» σήμερα από αυτά τα talent shows δεν μπορούν να κάνουν καριέρα αντίστοιχη με αυτών της δικής σου φουρνιάς;

Οντως μπορεί κάποιος να βγει νικητής και έπειτα από έναν ή δυο μήνες να μην υπάρχει. Ο κόσμος συνήθισε τα reality. Βλέπει το παιχνίδι ως τηλεοπτικό προϊόν και όταν τελειώσει το ξεχνάει. Στα πρώτα ριάλιτι o κόσμος είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και απουσίαζαν απο το concept οι τόσες κόντρες και εκμυστηρεύσεις, που σε μια μελλοντική καριέρα δεν κάνουν καλό!

Ανήκεις στο target group των «οικογενειαρχών». Είσαι παντρεμένος 15 χρόνια, πατέρας 2 κοριτσιών. Πιστεύεις ότι η εικόνα του οικογενειάρχη ενδεχομένως να έβλαψε κάπως την καριέρα σου;

Οχι, όπως δεν έχει βλάψει την καριέρα και άλλων καλλιτεχνών που έχουν ακόμη μεγαλύτερη οικογένεια από μένα και περισσότερα χρόνια έγγαμου βίου. Από τη μέρα που βγήκα από το Fame Story είμαι με τον ίδιο άνθρωπο. Δεν ήμουν ο εργένης που ο κόσμος συνήθισε τη μία εβδομάδα με το τάδε μοντέλο, τον επόμενο μήνα με την τάδε ηθοποιό, όπως συμβαίνει συχνά στην showbiz. Η σχέση με την οποία με έμαθε ο κόσμος είχε τη φυσιολογική εξέλιξη του γάμου και της οικογένειας.

Σε ενοχλεί η δημοσιότητα όσον αφορά την οικογένειά σου;

Είναι λογικό λόγω επαγγέλματος ο κόσμος να θέλει να μάθει και για την προσωπική μου ζωή. Θα με ενοχλούσε αν ξεπερνιόνταν κάποια όρια.

Προέκυψε ένα θέμα πριν λίγο καιρό σχετικά με ένα σχόλιο σου στο twitter σου αναφορικά με τη διαφήμιση που έκανε ο Σάκης Ρουβάς. Τι σε ενόχλησε;

Τίποτα με αυτή την ένννοια. Εγώ δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι είναι λάθος αυτό που έκανε ο Σάκης. Είπα ότι αυτή η διαφήμιση προσωπικά δεν μου άρεσε. Είναι μια προσωπική γνώμη. Είναι σαν να παρακολουθείς ένα έργο και στο τέλος του να πεις «τσάμπα έκατσα και το είδα». Δεν σημαίνει πως ένας αναγνωρισμένος ηθοποιός που παίζει στο συγκεκριμένο έργο δεν είναι καλός ηθοποιός. Απλά δεν σου αρέσει η ταινία. Για να μην παρεξηγούνται τα λόγια μου.

Εσύ θα πρωταγωνιστούσες μαζί με τις κόρες σου σε μια διαφήμιση;

Νομίζω πως όχι. Δεν θα ήθελα να μπλέξω τα παιδιά μου με την προώθηση κάποιου προϊόντος. Υπάρχει βέβαια η ρήση: «Ποτέ μη λες ποτέ». Απλώς τη δεδομένη στιγμή δεν βρίσκω ελκυστική τη συγκεκριμένη ιδέα.

Προσεχώς
Το φετινό καλοκαίρι θα βρεθεί κοντά σε φίλους του σε όλη την Ελλάδα με τη χορηγία της μπύρας Fix, της οποίας το νέο διαφημιστικό spot ντύνει μουσικά το νέο hit του Φοίβου «Ποια να συγκριθεί μαζί σου». Από Σεπτέμβρη ξεκινά εμφανίσεις υπό την υπόκρουση των νέων του τραγουδιών!