Γιατί ο Μπάρακ τη λατρεύει;

22.07.2008
Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι δίνει την εντύπωση της ψυχρής και απόμακρης γυναίκας. Για τον Μπάρακ Ομπάμα, όμως, είναι όχι μόνο κοινωνική και γοητευτική, αλλά και πολύ γλυκιά

Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κανείς ότι δίνει την εντύπωση της ψυχρής και απόμακρης γυναίκας. Για τον Μπάρακ Ομπάμα, όμως, είναι όχι μόνο κοινωνική και γοητευτική, αλλά και πολύ γλυκιά. Κι αν ο υποψήφιος δημοκρατικός πρόεδρος της Αμερικής έχει χαρακτηριστεί ονειροπόλος, η σύζυγός του Μισέλ έχει τη φήμη της ρεαλίστριας. Εξάλλου, θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος που κρατάει προσγειωμένο τον πολύ επικοινωνιακό σύζυγό της.

Πώς λοιπόν η γυναίκα που αρχικά αρνήθηκε να βγει ραντεβού με τον ενδεχομένως μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής έγινε τώρα αυτό που την αποκαλεί εκείνος τα τελευταία 15 χρόνια του γάμου τους: «Η ζωή μου, ο βράχος μου, ο θεμέλιος λίθος μου»; Η Μισέλ είναι παιδί Αφροαμερικανών, με σπουδές στο Πρίνστον και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Γεννημένη στις 17 Ιανουαρίου του 1964, μετά το πανεπιστήμιο έπιασε δουλειά σε νομική εταιρεία του Σικάγο. Εκεί πρωτογνώρισε τον Μπάρακ, όπου λέγεται ότι είχε πει χαρακτηριστικά σε φίλους της: «Με τέτοιο όνομα σίγουρα αυτός ο τύπος είναι παράξενος».

Το φλερτ δεν ήταν καθόλου εύκολη διαδικασία για τον Ομπάμα, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα λέγοντάς της «νομίζω ότι πρέπει να βγούμε ραντεβού». Εκείνη, από την άλλη, θεωρούσε ότι το να βγεις ραντεβού με συνάδελφό της ήταν κακόγουστο και προσπαθούσε να του τα φτιάξει με φίλες της. Τελικά, δέχτηκε να βγει μαζί του. Το ραντεβού περιελάμβανε σινεμά (σ.σ.: είδαν την ταινία «Κάνε το σωστό»), παγωτό και περίπατο κατά μήκος της λίμνης Μίσιγκαν. Στις 3 Οκτωβρίου του 1992 παντρεύτηκαν και σήμερα έχουν δύο κόρες, τη Σάσα και τη Μάλια. Φίλοι της Μισέλ λένε ότι πάντα ήθελε να γίνει μητέρα και ότι δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να καταφέρει να μείνει έγκυος.

Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό για εκείνη να είναι καλή μητέρα. «Δουλεύει κάθε μέρα για να εμφυσήσει στις κόρες μας τις ίδιες αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε κι εμείς», είχε πει σε συνέντευξή του ο Ομπάμα. Μάλιστα, η πίστη της Μισέλ στη σωστή ανατροφή των παιδιών της είναι ένας από τους επιπλέον λόγους που ο Αφροαμερικανός υποψήφιος πρόεδρος τη λατρεύει. «Όταν ξεκινήσαμε την προεκλογική καμπάνια, αυτό που θέλαμε πάνω απ όλα ήταν να διατηρήσουμε τις ζωές των παιδιών μας σε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό το κατάφερε η Μισέλ», είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξή του ο Μπάρακ Ομπάμα.