Αυτοκτόνησε η αντίζηλος της Αθηνάς Ωνάση

29.03.2011
Η σχέση της 26χρονης χρυσής κληρονόμου με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο (Alvaro Alfonso de Miranda Neto) υπήρξε θέμα αμφιλεγόμενων συζητήσεων από την πρώτη της στιγμή, τον Μάρτιο του 2003, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 χρονών.


Η σχέση της 26χρονης χρυσής κληρονόμου με τον Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο (Alvaro Alfonso de Miranda Neto) υπήρξε θέμα αμφιλεγόμενων συζητήσεων από την πρώτη της στιγμή, τον Μάρτιο του 2003, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 χρονών.

Τον καιρό που γνώρισε την Αθηνά Ρουσέλ, ο Ντόντα (Doda) –όπως είναι γνωστός ο 38χρονος Βραζιλιάνος ιππέας- ήταν σε διάσταση με την τότε σύζυγό του και μητέρα της κόρης του, Σιμπέλ Ντόρσα (Cibele Dorsa).

Η 36χρονη βραζιλιάνα καλλονή είχε δηλώσει τότε ότι δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί μια γυναίκα που μπορεί να του αγοράζει… άλογα. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο και στη συνέχεια ο Αλβάρο παντρεύτηκε την Αθηνά τον Δεκέμβριο του 2005.

Η Ντόρσα πάλεψε πολύ για να διεκδικήσει τη μικρή Βιβιάν (Vivianne) υποστηρίζοντας ότι ενώ δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τη νέα οικογενειακή κατάσταση του πρώην συζύγου της, ένα παιδί πρέπει να είναι με τη μητέρα του.

Φυσικά, οι προσπάθειές της δεν είχαν απολύτως κανένα αποτέλεσμα και η κόρη της συνέχισε να μεγαλώνει με τον μπαμπά της και τη "μαμά Αθηνά".

Η Σιμπέλ επιχείρησε να κρατηθεί από όπου μπορούσε αλλά όπως προκύπτει… ήταν και άτυχη η καημένη.

Αποφασίζοντας να συνεχίσει τη ζωή της, η Ντόρσα γνώρισε τον Μαρτσέλο Φράνκο (Marchelo Franco) με τον οποίο έμειναν μαζί για τέσσερα χρόνια μέχρι που εκείνος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Ιούνιο του 2008.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και εκείνη, η οποία όμως τη γλίτωσε –αν και με σοβαρά τραύματα που την κράτησαν έναν μήνα στο νοσοκομείο και δύο σε αναπηρικό καροτσάκι.

Δύο χρόνια αργότερα, γνώρισε τον δημοσιογράφο Τζιλμπέρτο Σκάρπα (Guilberto Scarpa) αλλά η ζωή της επιφύλασσε ακόμη ένα σκληρό χαρτί. Στις 30 Ιανουαρίου ο Σκάρπα αυτοκτόνησε πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού όπου έμεναν οι δυο τους, στον 7ο όροφο μιας πολυκατοικίας.

Μη μπορώντας να αντέξει και αυτό το χτύπημα, η Σιμπέλ ακολούθησε τον τελευταίο αγαπημένο της επιλέγοντας να βάλει τέλος στη ζωή της με τον ακριβώς ίδιο τρόπο. Πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

«Ο φίλος μου αυτοκτόνησε. Απόψε μαζί με εκείνον πέθανα και εγώ. Είμαι νεκρή. Προτιμώ να πάω μαζί του, δεν έχω πια τη δύναμη να ζήσω. Θέλω να πάω να τον βρω», είχε γράψει μια μέρα νωρίτερα στη σελίδα της στο Twitter. Και το έκανε.

Για να εξηγήσει την απόφαση που πήρε, η Σιμπέλ έγραψε ένα γράμμα το οποίο έστειλε στο περιοδικό "Caras" αλλά απευθύνεται στα παιδιά της –εκτός από την 8χρονη Βιβιέν, η Ντόρσα έχει ακόμη έναν γιο, τον Φερνάντο Ολίβα από τον πρώτο της σύντροφο που έχει ακριβώς το ίδιο όνομα.

Στη δραματική επιστολή, η τραγική αυτόχειρας αναφέρεται μεταξύ άλλων στον Αλβάρο και την Αθηνά, στέλνοντάς τους ένα σκληρό μήνυμα: "Μια μέρα όταν ο Θεός σας συγχωρέσει εσένα και την Αθηνά, γι’ αυτό που έκανες σε εμένα και το παιδί, τότε θα νιώσεις καλύτερα. Λυπάμαι Αθηνά, δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσεις την αληθινή αγάπη".

"Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να διαχειριστώ τον θάνατο. Αγωνίστηκα όσο μπορούσα. Συγχωρήστε την μαμά, αλλά η μοναξιά είναι μια τρομερή φυλακή... Ένιωθα κλειδωμένη, είμαι κουρασμένη. Λυπάμαι, αλλά η απουσία του με πονά", γράφει σε άλλο σημείο της επιστολής η Σιμπέλ και, απευθυνόμενη στην κορούλα της, αναφέρει: "Βιβιάν θα συναντηθούμε σε άλλες ζωές, δε σε εγκατέλειψα. Ο πατέρας σου έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια για να σε πάρουν από εμένα, δεν είχα διέξοδο".

Τέλος, η 36χρονη ζητά από τους γονείς και τους κοντινούς συγγενείς της να την συγχωρέσουν. «Προσπάθησα, αλλά ο πόνος είναι κόλαση... Πιστεύω ότι ο Θεός γνωρίζει ποιος πεθαίνει για την αγάπη. Δεν έχω εμμονές, γνωρίζω τι πάω να κάνω. Η ζωή μου έγινε ένα ψέμα κι εσείς ξέρετε την αλήθεια».

Ζωή Κίττα