Δήμητρα Λιάνη: "Οι φίλοι βρισκονται σε έκλειψη"

17.07.2008
Πιστεύω πολύ στις συμπτώσεις, όπως εμπιστεύομαι και τις διαισθήσεις μου. Και πώς να μην πιστεύω, αφού την περασμένη Δευτέρα 7 Ιουλίου σκεφτόμουν συνεχώς τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, όχι βέβαια επειδή την ημέρα εκείνη παντρευόταν με την αγαπημένη του Μαρίνα Ασλάνογλου ο Κώστας Σπυρόπουλος.
Πιστεύω πολύ στις συμπτώσεις, όπως εμπιστεύομαι και τις διαισθήσεις μου. Και πώς να μην πιστεύω, αφού την περασμένη Δευτέρα 7 Ιουλίου σκεφτόμουν συνεχώς τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, όχι βέβαια επειδή την ημέρα εκείνη παντρευόταν με την αγαπημένη του Μαρίνα Ασλάνογλου ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Γνωρίζω τη Δήμητρα από τις ημέρες της μεγάλης της λάμψης δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και μπορώ να πω ότι με μαγνήτιζε, με προκαλούσε και με γοήτευε ίσως επειδή και αυτή είναι Ταύρος. Πριν από λίγους μήνες μου είχε εμπιστευθεί το νέο αριθμό του κινητού της τηλεφώνου κι επειδή πραγματικά τη σκεφτόμουν έντονα, αλλά είχα και πληροφορίες ότι ετοιμάζει μεγάλες εκπλήξεις, όχι ερωτικές, αλλά επιχειρηματικές, αποφάσισα να της τηλεφωνήσω.

Στην αρχή δεν μου απάντησε η ίδια. Στο τηλέφωνο ήταν η Εριφύλη, η νέα της αφοσιωμένη φίλη, που με παρακάλεσε να τηλεφωνήσω λίγο αργότερα, γιατί η Δήμητρα βρισκόταν στο πλοίο επιστρέφοντας από τη Μύκονο. Λίγο αργότερα μίλησα με την ίδια τη Δήμητρα και δεν δίστασα αμέσως να τη ρωτήσω ποια είναι η μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζει...

«Δεν ετοιμάζω αυτή τη στιγμή καμιά μεγάλη έκπληξη. Περιμένω πρώτα να περάσει η μεγάλη έκλειψη. Μη νομίζεις, BAR-BAR, πως αστειεύομαι και πως μιλάω για εκπλήξεις και εκλείψεις, χρησιμοποιώντας τους δικούς σου βαρβαρισμούς και χρησμούς... Θα σου εξηγήσω σε λίγο τι εννοώ».

Πες μου, όμως, αγαπημένη μου Δήμητρα, δεν είναι αληθινές οι πληροφορίες μου ότι ετοιμάζεις μια μεγάλη τηλεοπτική έκπληξη και συζητάς τη δημιουργία μιας εταιρείας παραγωγών;

«Τίποτα απ όλα αυτά δεν συμβαίνει... Αυτόν τον καιρό βρίσκομαι σε μια περίοδο περισυλλογής και ανασύνταξης των δυνάμεών μου και των αντοχών μου. Τα ενδιαφέροντά μου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που υποψιάζονται όσοι παρακολουθούν από συμπάθεια ή κακεντρέχεια τα γεγονότα της ζωής μου».

Δηλαδή, δεν σε απασχολούν ούτε καν πολιτικές φιλοδοξίες;

«Οι φιλοδοξίες μου αυτές βρίσκονται όχι σε χειμερία νάρκη, αλλά σε... καλοκαιρία νάρκη, όπως θα έλεγες κι εσύ. Και για να μη νομίσεις ότι τίποτε δεν με απασχολεί, σου αποκαλύπτω ότι αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο τώρα για την αποπεράτωση των σπιτιών της οδού Αγράμπελης».

Πες μου, τουλάχιστον, ποιοι είναι οι φίλοι που εμπιστεύεσαι αυτόν τον καιρό...

«Οι φίλοι βρίσκονται σε συνεχή έκλειψη».

Αυτούς εννοούσες όταν πριν μου είπες για μια μεγάλη έκλειψη;

«Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...».

Τι έκανες, λοιπόν, αυτές τις μέρες στην Μύκονο; Υπάρχει κάποιο καινούργιο πρόσωπο στη ζωή σου;

«Αν θέλεις να μάθεις για νέα πρόσωπα της ζωής μου, σε πληροφορώ ότι είναι δύο».

Δύο; Θα με τρελάνεις...

«Εννοώ δύο νέοι εξαίρετοι φίλοι, που έχουν ένα υπέροχο ξενοδοχείο στη Μύκονο, στον Άγιο Στέφανο, το Myconian Mare. Είναι ο γιατρός Γιάννης Κόγιας και η γοητευτική του σύζυγος, η Άντζελα. Με φιλοξένησαν εκεί αυτό το τριήμερο μαζί με τη φίλη μου την Εριφύλη και ειλικρινά ένιωσα σαν να βρισκόμουν στον Παράδεισο, ξεχνώντας την κόλαση που ζούμε Και μιας και είσαι Ταύρος κι εσύ, όπως εγώ, σου αποκαλύπτω ότι και η Άντζελα είναι Ταύρος και έχει γεννηθεί στις 30 Απριλίου, την ίδια μέρα με μένα».

Μιας και μου μίλησες για κόλαση κι επειδή ξέρω πόσο διαισθητικό άτομο είσαι, μπορείς να κάνεις πρόβλεψη για σένα, για μένα, για όλο τον κόσμο;

«Να προσέχουμε πολύ τη μεγάλη έκλειψη του ηλίου, την 1η Αυγούστου. Θα προκαλέσει μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, ανακατατάξεις και συγκλονιστικά γεγονότα».

Δηλαδή, κινδυνεύουμε κι εμείς οι Ταύροι ;

«Πρέπει κι εμείς να προσέχουμε. Χωρίς πανικό, αλλά με σύνεση και ψυχραιμία. Για τους Ταύρους τα πράγματα είναι αισιόδοξα μετά το Σεπτέμβριο».

Σήμερα παντρεύτηκε ο Κώστας Σπυρόπουλος τη Μαρίνα Ασλάνογλου. Εμένα δεν μου έστειλε πρόσκληση. Εσένα σε κάλεσαν στο γάμο;

«Δεν έχει σημασία. Εγώ, πάντως, τους εύχομαι να ζήσουν ευτυχισμένοι!».

Πότε μπορώ, αγαπημένη μου Δήμητρα, να σε συναντήσω για να πούμε περισσότερα; Μην ξεχνάς ότι μου έχεις υποσχεθεί μια μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης...

«Ποτέ δεν ξεχνάω τις υποσχέσεις μου. Σε σένα μπορώ να μιλήσω ακόμα και πριν από τη μεγάλη έκλειψη του Αυγούστου».

Κώστας Π. Παναγιωτόπουλος, BAR-BAR