Νέα στοιχεία στη δολοφονία Σεργιανόπουλου!

14.07.2008
Ποιους υποπτευόταν ο ηθοποιός ότι ήθελαν να του κάνουν κακό; Φοβισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του τον τελευταίο καιρό, μήπως κοίταζε μέσα από το καβούκι του το «λάθος εχθρό»;

Από την Κατερίνα Χριστακοπούλου

Ποιους υποπτευόταν ο ηθοποιός ότι ήθελαν να του κάνουν κακό; Φοβισμένος και κλεισμένος στον εαυτό του τον τελευταίο καιρό, μήπως κοίταζε μέσα από το καβούκι του το «λάθος εχθρό»; Ίσως γι αυτό δεν μπόρεσε να προβλέψει τον πραγματικό κίνδυνο και τη δολοφονία του από κάποιους που δεν είχε ποτέ φανταστεί! Ο φάκελος του Νίκου Σεργιανόπουλου δεν έχει μπει στο αρχείο και πρόσφατες σημαντικές πληροφορίες της Γενικής Ασφάλειας κάνουν λόγο για συμμετοχή και δεύτερου ατόμου στο φρικιαστικό έγκλημα, συμπέρασμα που βγαίνει μέσα από τη λεπτομερή έρευνα και νέων στοιχείων.

Ένα μήνα περίπου μετά τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου κύκλοι της Γενικής Ασφάλειας, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα κρατούσαν σκόπιμα κλειστά τα χαρτιά τους, τις τελευταίες μέρες έχουν στα χέρια τους πρόσθετα στοιχεία, που, όπως λένε, οδηγούν στους δολοφόνους του ζεν πρεμιέ.

Και αναφερόμαστε στους δολοφόνους, αφού, κατά τις επικρατέστερες εκδοχές, είναι δύο οι δολοφόνοι: ο «εντολέας» και ο «πληρωμένος δράστης». Το πιθανό όνομα του υπόπτου ψιθυρίζεται στα γραφεία και στους διαδρόμους της Ασφάλειας, αλλά η δυσκολία που αντιμετωπίζει προς το παρόν η ελληνική αστυνομία είναι ότι ο «εγκέφαλος» του φονικού φαίνεται να έχει «γερό άλλοθι». Τουλάχιστον μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, από νέες μαρτυρίες και έρευνες ανακύπτουν σημαντικές διαφορές από ορισμένες αρχικές καταθέσεις και υποψίες, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πλέον ότι το έγκλημα συνδέεται οπωσδήποτε με δόλο και όχι με ερωτικό μίσος και πάθος. Όπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι, ήταν μια «βιαστικά προμελετημένη ανθρωποκτονία». Ή απόψε, δηλαδή, ή ποτέ!

Η... παρεμπόδιση στο έργο της αστυνομίας που έκαναν τα κανάλια, όπως λένε, ίσως τελικά και να λειτούργησε υπέρ της αποκάλυψης της αλήθειας. Προσπαθώντας κάποιες εκπομπές να παρουσιάσουν το φρικιαστικό έγκλημα και να ανακαλύψουν τα τελευταία 24ωρα του ηθοποιού, επιστράτευσαν κάθε πρόθυμο γνώστη και μη της υπόθεσης, αλλά και φίλους και συναδέλφους του εκλιπόντα λειτουργώντας ως «βιογράφοι» του Νίκου Σεργιανόπουλου. Για κάποιους αυτό ήταν λεηλασία της ιδιωτικής του ζωής, για τους περισσότερους απόπειρα ρεπορτάζ με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι υπερβολές δεν αποφεύχθηκαν και μέσα από ατέλειωτες συζητήσεις και σχόλια πληροφορούσαν τον κόσμο ότι σεργιανούσε σαν την άδικη κατάρα στις κακόφημες πλατείες της Αθήνας αλλάζοντας τους αλλοδαπούς σαν τα πουκάμισα και άρα κάποιος από αυτούς τον μαχαίρωσε. Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, λένε οι ίδιοι αστυνομικοί κύκλοι, τα οποία κάποιοι σκόπιμα τους διοχετεύουν. Οι ιστολογικές εξετάσεις, άλλωστε, έδωσαν την απάντηση ότι εκείνο το βράδυ ο Νίκος Σεργιανόπουλος δεν βρισκόταν σε «ειδική ψυχική και σωματική κατάσταση», δεν είχε κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών ούτε μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Ακόμη, μέσα από συρραφή φημών και ψιθύρων κάποιοι εξαπολύουν υποψίες και για τον επώνυμο «κολλητό» φίλο του Νίκου Σεργιανόπουλου, με τον οποίο σε προγενέστερες εποχές ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι αστυνομικοί κύκλοι, πάντως, αναφέρουν ότι τα νέα στοιχεία αναιρούν κάθε προηγούμενη υποψία, ότι δηλαδή δολοφόνος είναι κάποιος στενός του φίλος ή ένας περιστασιακός σύντροφος είτε ότι ήταν «χτύπημα» των εμπόρων ναρκωτικών. Τώρα στρέφονται μόνο σε δύο πρόσωπα και σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

Θα βγάλουν «λαβράκι» με την ξανθιά;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ξανθιά γυναίκα ίσως φωτίσει τη σκοτεινή υπόθεση και την πραγματικότητα στην οποία ζούσε ο αδικοχαμένος ηθοποιός, αφού τον γνώριζε πολύ καλά και μάλιστα είχαν κοινό παρελθόν και κοινό φίλο. Οι ανακριτικές αρχές, που μετράνε και την παραμικρή λεπτομέρεια, προσπαθούν να βγάλουν κάποιο ακόμη στοιχείο που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου μέσα από κάποιες εξομολογητικές φράσεις του ηθοποιού σε στενούς φίλους του. Παράλληλα, ψάχνουν να βρουν με ποια άτομα τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε σύγκρουση. Ακούστηκε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα ίσως να δεχόταν και απειλές, γι αυτό κοιμόταν στο σκάφος του.

Σκηνοθετημένο το τελευταίο πλάνο της ζωής του;
Σατανικά σχεδιασμένο ήταν το τελευταίο πλάνο της ζωής του Νίκου Σεργιανόπουλου από κάποιο δυσαρεστημένο «φίλο» όχι όμως «στενό φίλο» αποφάνθηκε ειδικευμένος Έλληνας αστυνομικός. Τι μπορεί, λοιπόν, να συνέβη εκείνο το βράδυ; Κατά την εκτίμησή του, ο «φίλος» ζήτησε ένα ραντεβού στο σπίτι του ηθοποιού για να εκτονωθεί η ένταση που ενδεχομένως υπήρχε μεταξύ τους και μέσα από μια χαλαρή συζήτηση «να τα ξαναβρούν». Ανυποψίαστος εκείνος τον υποδέχτηκε, ίσως όμως ο «φίλος» δεν πέρασε το κατώφλι μόνος του, αλλά παρέα με κάποιον άλλο που τον σύστησε ως γνωστό του, αλλά ήταν άγνωστος στο θύμα. Δηλαδή, επίσκεψη «εντολέα» και «πληρωμένου δολοφόνου». Πιστεύουν δε ότι ο «φίλος» πρέπει να αποχώρησε πρώτος από το διαμέρισμα ακριβώς τη στιγμή που άρχιζε το μακελειό. Οι δράστες άφησαν επίτηδες τα κουτάκια της μπίρας και την κοκαϊνη πάνω στο τραπέζι, για να φανεί ότι κάποιος «φτιαγμένος» περιστασιακός σύντροφος τον μαχαίρωσε από αμόκ, ώστε η αποκρουστική δολοφονία να περάσει στη σφαίρα ενός σεξουαλικού εγκλήματος. Μετά τη σφαγή το πιο πιθανό είναι ο επαγγελματίας δολοφόνος να έχει εγκαταλείψει τη χώρα με πλαστό διαβατήριο και μεταφορικό μέσο που του είχε εξασφαλίσει ο «εντολέας» του, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.

Δεν μένει, λοιπόν, παρά να περιμένουμε να δούμε αν οι υποψίες της αστυνομίας είναι βάσιμες και πόσο σύντομα θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις.

40 ημέρες από τον άδικο χαμό του
Την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον άδικο χαμό του Νίκου Σεργιανόπουλου στον Άγιο Παντελεήμονα Δράμας. Τα συγγενικά του πρόσωπα, οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν, οι συμπατριώτες του, αλλά και οι γείτνές του θα παρευρεθούν στην τελετή μνήμης. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι επώνυμοι φίλοι του αδικοχαμένου ηθοποιού θα δώσουν το δικό τους «παρών», αφού κάποιοι δεν είχαν χρόνο να πάνε ούτε στην κηδεία του.