Art shopping therapy

02.07.2008
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στα μέσα Ιουνίου στην ωραιότερη αίθουσα τέχνης της νησιωτικής Ελλάδας, τη «Citronne» στον Πόρο, δύο πασίγνωστοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες αγόρασαν μέσα σε λίγα λεπτά δύο έργα τέχνης έναντι σημαντικού τιμήματος για να κοσμήσουν τα σπίτια τους.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στα μέσα Ιουνίου στην ωραιότερη αίθουσα τέχνης της νησιωτικής Ελλάδας, τη «Citronne» στον Πόρο, δύο πασίγνωστοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες αγόρασαν μέσα σε λίγα λεπτά δύο έργα τέχνης έναντι σημαντικού τιμήματος για να κοσμήσουν τα σπίτια τους. Και αυτοί έκαναν μόνο την αρχή. Ήταν να μη δουν οι υπόλοιποι σκαφάτοι να μεταφέρονται οι πίνακες στα κότερα των εν λόγω... κατέβηκαν κι αυτοί για art shopping therapy.

Ο λόγος βέβαια δεν ήταν μόνο οι επιλογές της δρ. Ιστορίας της Τέχνης, διευθύντριας της γκαλερί και επιμελήτριας της έκθεσης Τατιάνας Σπινάρη, αλλά και η απήχηση που είχαν οι καλλιτέχνες Μαρία Φιλοπούλου, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Παπανικολάου και Νανά Βέττα, τα έργα των οποίων είχαν θέμα τη θάλασσα και έγιναν ανάρπαστα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω ονόματα, διότι οι συλλέκτες δεν επιθυμούν δημοσιότητα. Μπορώ όμως να σας πω ότι επειδή τυχαίνει να πηγαίνω συχνά στον Πόρο, διαπιστώνω ότι κάθε καλοκαίρι όλο και περισσότερα γιοτ φεύγουν έχοντας φορτώσει κάποιον πίνακα που εντόπισαν στη «Citronne».

Έτσι, προβλέπω καλλιτεχνικό πανικό και στα επόμενα εγκαίνια, που θα γίνουν στις 12 Ιουλίου με τον Μιχάλη Μανουσάκη.