Δύο Νεοϋορκέζοι στην Αθήνα

30.06.2008
Μπορεί να μην ήρθε στη χώρα μας για την πρεμιέρα της ταινίας «Sex and the City» η Σίνθια Νίξον, ωστόσο έρχεται για λογαριασμό ενός διάσημου φίλου της, του Τόμι Χίλφιγκερ.

Από τον Γιάννη Πολέμη

Μπορεί να μην ήρθε στη χώρα μας για την πρεμιέρα της ταινίας «Sex and the City» η Σίνθια Νίξον, ωστόσο έρχεται για λογαριασμό ενός διάσημου φίλου της, του Τόμι Χίλφιγκερ. Συνώνυμος του κλασικού, αγαπημένος πολλών σταρ του Χόλιγουντ αλλά και επώνυμων Ελλήνων, ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής έρχεται στην Ελλάδα και μαζί του φέρνει την τηλεοπτική Μιράντα ως επίτιμη καλεσμένη!

Στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται κομψοί Αμερικανοί, σοφιστικέ Ευρωπαίοι, αλλά και κάποιοι που δεν θα περίμενε κανείς, όπως ο Παφ Ντάντι. Στους εκλεκτούς του η Λίντσεϊ Λόχαν, η Κέιτ Μος, η Τζέσικα Σίμπσον, η Γκουέν Στεφάνι και, φυσικά, πολλοί άντρες μεταξύ των οποίων οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Αλ Πατσίνο αλλά και πολλοί πολιτικοί, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο υποψήφιος των δημοκρατικών για την προεδρία Μπαράκ Ομπάμα.

Και στη χώρα μας όμως είναι πολλοί αυτοί που επιλέγουν τη διακριτική κομψότητα που προσδίδει το στυλ Tommy Hilfiger. Επιχειρηματίες, πολιτικοί, άνθρωποι των τεχνών και, φυσικά, αθλητές. Επίσης, οι Άρης Σπηλιωτόπουλος, Βίκτωρας Ρέστης, Νίκος Χατζηνικολάου είναι μερικοί από αυτούς που επιλέγουν τα casual ρούχα του σχεδιαστή στις πιο χαλαρές τους στιγμές.

Επικεφαλής πλέον μιας αυτοκρατορίας που μπεριλαμβάνει ανδρικές και γυναικείες σειρές ρούχων, αξεσουάρ και αρώματα έχει ένα μυστικό που λίγοι γνωρίζουν. Ότι ο σχεδιαστής που ήδη διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του είχε χρεοκοπήσει σε ηλικία μόλις 23 ετών! Ήταν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, όταν διατηρούσε καταστήματα στη Νέα Υόρκη... Του άρεσε η ξέφρενη ζωή: πάρτι με ροκ σταρ, ταξίδια-αστραπή στο L.A. και ξόδεμα χιλιάδων δολαρίων καθημερινά.

Με επιμονή και καλοραμμένα, αλλά κυρίως καλοσχεδιασμένα ρούχα, όχι μόνο ορθοπόδησε, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας μόδας. Η πρόσφατη μικρή κρίση που αντιμετώπισε πάλι εξαιτίας κάποιων fashion editors των ΗΠΑ που χαρακτήρισαν το στυλ του «παρωχημένο» ξεπεράστηκε για άλλη μια φορά με μια ανατρεπτική ανδρική και γυναικεία κολεξιόν, πιο αμερικάνικη, με «περισσότερο κόκκινο και μπλε», όπως αρέσκεται να αναφέρει ο ίδιος.

Όσον αφορά τα προσωπικά του, και αυτά πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Μπορεί να χώρισε μετά από 20 χρόνια από τη γυναίκα του Σούζι, ωστόσο διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και μένουν μάλιστα σε αντικριστά σπίτια, ενώ το νέο πρόσωπο που έχει μπει στη ζωή του είναι η γνωστή στο Χόλιγουντ δικηγόρος Ελίζαμπεθ Σόμερβιλ.

Στην Ελλάδα το label του σχεδιαστή συμπληρώνει δέκα χρόνια και θα γιορταστεί με την παρουσία του στο «Ιsland» συνοδεία της Σίνθια και ενός ακόμη πολύ γνωστού guest celebrity, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο Τόμι στην Ελλάδα
Το πρώτο κατάστημά του στην Ελλάδα το δεύτερο επί ευρωπαϊκού εδάφους άνοιξε το 1998 και σύντομα επεκτάθηκε σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Πάτρα, Μύκονο και Τρίκαλα. «Ανυπομονώ να γιορτάσω τη δέκατη επέτειό μας και να επισκεφτώ αυτή την τόσο όμορφη χώρα», δήλωσε ο διάσημος σχεδιαστής. Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 30 Ιουνίου και το βράδυ της ίδιας μέρας θα υποδεχθεί στο ανακαινισμένο κατάστημά του στην Κηφισιά ανθρώπους των media, της ελληνικής μόδας αλλά και VIP πελάτες του. Το επόμενο βράδυ ο Ιούλιος θα ξεκινήσει με ένα λαμπερό πάρτι στο «Ιsland». To γνωστό κλαμπ θα μεταμορφωθεί σε θερινό σινεμά, όπου ο Τόμι Χίλφιγκερ θα παρακολουθήσει με 200 εκλεκτούς προσκεκλημένους του την αγαπημένη του ταινία. Θα ακολουθήσει ένα grand classics πάρτι βασισμένο στη φιλοσοφία και την αισθητική του οικοδεσπότη, δηλαδή την άνεση και την πολυτέλεια σε κάθε στιγμή της ημέρας.