Ταξίδια Τέχνης

21.02.2011
Δύο εκθέσεις και μία θεατρική παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα κέρδισαν δικαιωματικά τις εντυπώσεις.

Στο Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις», η οποία περιλαμβάνει 120 περίπου έργα, προσχέδια των αρχιτεκτονικών συνθέσεων του Γιάννη Μόραλη. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε παρέμβει εικαστικά σε πολλά δημόσια αλλά και ιδιωτικά κτίρια. Η αρχή, μάλιστα, έγινε με το Hilton, το 1959. Την έκθεση συνοδεύει και μια εικονογραφημένη έκδοση 280 σελίδων με 200 περίπου φωτογραφίες.

Tην έκθεση «Μεταλλοπλασίες» παρουσίασε στην γκαλερί «The body» στο Κολωνάκι ο Νίκος Γαρμπής, γνωστός ως «Νικοφιλήμων». Πρόκειται για ιδιαίτερα κοσμήματα, τα οποία ο καλλιτέχνης κατασκευάζει χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και οι δημιουργίες του εκείνες που έχουν ως πηγή έμπνευσής τους την αρχαία Κεφαλονιά.

Μια παράσταση-προσφορά έδωσαν οι συντελεστές του θεατρικού έργου «Μαύρη Κωμωδία» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη -που παίζεται στο θέατρο «Μουσούρη»- ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου, διαθέτοντας όλες τις εισπράξεις στον σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Οι συντελεστές της «Μαύρης Κωμωδίας» διέθεσαν τα έσοδα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του παιδικού καρκίνου στην «Ελπίδα».