Κ. Γιαννάκου, Στ. Ντρέκο, Κ .Κουγιουμτζή: "Είμαστε δεμένοι σαν αδέλφια"

25.06.2008
Μια δυνατή φιλία, ένα θαλασσινό παιχνίδι και μία μπανιέρα έγιναν η αιτία να δημιουργηθούν οι τηλεοπτικές «Γοργόνες» από τρία νέα παιδιά, την Κατερίνα Γιαννάκου, τον Στέφανο Ντρέκο και την Κατερίνα Κουγιουμτζή, που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σ' ένα παραμύθι! Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου

Μια δυνατή φιλία, ένα θαλασσινό παιχνίδι και μία μπανιέρα έγιναν η αιτία να δημιουργηθούν οι τηλεοπτικές «Γοργόνες» από τρία νέα παιδιά, την Κατερίνα Γιαννάκου, τον Στέφανο Ντρέκο και την Κατερίνα Κουγιουμτζή, που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σ' ένα παραμύθι! Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή

Η Κατερίνα Γιαννάκου, ηθοποιός από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι πλατσουρίζοντας στην μπανιέρα της θα σκεφτόταν μια γοργόνα να κολυμπάει μέσα σ' αυτήν!

Όταν μερικές μέρες αργότερα, στο Ζούμπερι όπου μένει, κατέφθασαν οι δύο κολλητοί της φίλοι, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Στέφανος Ντρέκος, που από το γυμνάσιο μοιράζονται μαζί τις ίδιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, και η εδώ και περίπου 7 χρόνια φίλη τους, επίσης ηθοποιός, Κατερίνα Κουγιουμτζή, το μπάνιο και τα παιχνίδια στη θάλασσα τους έφεραν μπροστά στην ωραιότερη περιπέτεια της ζωής τους. Βάλθηκαν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο στο κολύμπι και όταν κουράστηκαν, άρχισαν τα αστεία. «Αν είχαμε ουρές και ήμασταν γοργόνες, δεν θα είχαμε πρόβλημα», έλεγαν τα κορίτσια, ενώ ο Στέφανος πρόσθετε γελώντας (σ.σ.: αυτά τα τρία νέα παιδιά έχουν φοβερό χιούμορ και αυτοσαρκασμό): «Κι εμένα με φαντάζεστε ψάρι; Πλάκα δεν θα είχα;». Από αυτό το καλοκαιρινό τους παιχνίδι πριν από δύο χρόνια στο Ζούμπερι οι τρεις φίλοι σκαρφίστηκαν το πιο ωραίο τηλεοπτικό παραμύθι. Με τα ίδια όνειρα και οι τρεις, γεμάτοι ενθουσιασμό, χτύπησαν την πόρτα του Mega και παρουσίασαν το πρώτο θαλασσινό κωμειδύλλιο που έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω στην ελληνική τηλεόραση με την πρωτοτυπία του, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα της νεανικής παρέας των σεναριογράφων στα ύψη.

Τους συνάντησα λίγο μετά το ευτυχισμένο τέλος της ιστορίας. Οι τρεις τους μου άνοιξαν την καρδιά τους, με χιούμορ και αυθορμητισμό, μακράν καλαμιών και βεντετισμών, που τους είναι άγνωστα.

«Ήταν μια στιγμιαία τρέλα μας όλο αυτό», μας είπε η Κατερίνα Γιαννάτου και συνέχισε: «Θέλαμε όμως πολύ να την κάνουμε πραγματικότητα. Είμαστε σαν αδέλφια, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, οπότε δέσαμε και στο γράψιμο».

«Η αλήθεια είναι ότι φοβόμασταν πως θα φάμε πόρτα στο Mega όταν τους είπαμε ότι θέλουμε ψάρια για ήρωες. Όμως, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την ιδέα μας την οποία δουλεύαμε μαζί, σχεδόν επί ένα χρόνο, γιατί ήταν δύσκολη να εφαρμοστεί στην πράξη», τόνισε η Κατερίνα Κουγιουμτζή.

Γιατί πιστέψατε ότι ένα παραμύθι μπορεί να αγγίξει τον κόσμο στη σημερινή εποχή;

Κ.Γ.: «Γιατί ο κόσμος έχει διάθεση να ονειρευτεί, αρκεί να τους δώσει κάποιος το ερέθισμα. Αυτό κάναμε εμείς».

Πιστεύατε ότι αυτό το σίριαλ θα πήγαινε τόσο καλά;

Κ.Γ.: «Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Μας ένοιαζε ότι εμάς μας άρεσε πολύ αυτό που γράφαμε. Το φτιάξαμε με απέραντη αγάπη. Αυτό είναι το μυστικό. Όταν φτιάχνεις κάτι με πολλή αγάπη, δεν σκέφτεσαι αν θα πετύχεις. Μόνο δίνεις Και απ ό,τι φάνηκε, όταν λειτουργείς έτσι, τελικά, εισπράττεις αγάπη, όπως εμείς, από τον κόσμο».

Πιστεύετε ότι αυτό που υπερισχύει είναι η αγάπη, όπως ακριβώς συνέβη και στο σίριάλ σας;

«Φυσικά (σ.σ.: την απάντηση έδωσαν και οι τρεις μαζί με σιγουριά). Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και αγάπη!».

Από την αρχή είχατε σκεφτεί αυτό το ευτυχισμένο τέλος στην ιστορία;

Κ.Γ.: «Ναι. Αλλάξαμε μόνο κάποιες σκηνές λόγω ανωτέρας βίας όταν έφυγε για πάντα η Έλενα Ναθαναήλ».

Αγχώνεστε για το αν η ερχόμενη δουλειά σας θα είναι το ίδιο πετυχημένη;

Κ.Γ.: «Όχι, γιατί δεν είμαστε αριβίστες. Αυτό σημαίνει πως αν νιώσουμε ότι ηθικά μας μειώνουν, είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να τα παρατήσουμε όλα και να κάνουμε αυτό που εμείς νιώθουμε ηθικά καλό».

Ποια μηνύματα θελήσατε να περάσετε στους νέους;

Κ.Γ.: «Ότι πάντα θα υπάρχει η αγάπη και πως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Επίσης, τη σημασία της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης».

Αντιμετωπίσατε πισώπλατα «μαχαιρώματα»;

Κ.Γ.: «Μαχαιρώματα όχι. Υπήρξαν κάποιες αμφισβητήσεις, αλλά τις θεωρήσαμε φυσιολογικές και πάντα συμβαίνουν όταν είσαι καινούργιος στο χώρο».

Έχει τύχει να διαφωνήσετε σοβαρά και να τσακωθείτε;

Σ.Ν.: «Πολλές φορές. Διαφωνούμε, τσακωνόμαστε και πάλι μαζί είμαστε, γιατί θεωρούμε τη φιλία μας ιερή».

Θεωρείτε τους εαυτούς σας σύγχρονους παραμυθάδες;

Κ.Γ.: «Μακάρι να το καταφέραμε αυτό με τις Γοργόνες. Εμείς, πάντως, βάλαμε πολλή ψυχούλα. Πιστεύουμε ότι γοργόνες και μαγικά πλάσματα μπορούμε να γίνουμε όλοι, όταν αποφασίσουμε να δώσουμε τα χέρια και να συνεργαστούμε. Σε αυτό ακριβώς αναφέρεται το επόμενο σίριάλ μας. Είναι μια κωμωδία που δείχνει την παράνοια του σύγχρονου Έλληνα με τις ψυχώσεις και τα προβλήματά του μέσα στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης».

Έχετε επιλέξει ηθοποιούς;

Κ.Γ.: «Είναι πολύ νωρίς γι αυτό. Πριν από λίγες ημέρες παραδώσαμε το πρώτο επεισόδιο στο Μega. Με βάση τους ρόλους που υπάρχουν θέλαμε τη Χριστίνα Τσάφου, αλλά έχει κλείσει αλλού. Υπάρχει ρόλος και θα μας άρεσε να είναι πάλι μαζί μας ο Γιώργος Σεϊταρίδης».

Αν σας ζητούσα να μου πείτε με μια φράση το πώς νιώθετε που τελείωσε η σειρά, τι θα μου λέγατε;

Κ.Γ.: «Πλημμυρισμένη από αγάπη».

Σ.Ν.: «Εξουθενωμένος και θέλω επειγόντως διακοπές».

Κ.Κ.: «Ανακούφιση που πήγαν όλα καλά».

Έτσι, με σταθερά υψηλή τηλεθέαση, οι τηλεοπτικές «Γοργόνες» μας αποχαιρέτησαν πριν από μερικές μέρες και το φινάλε χαροποίησε τους πάντες. Το τόλμημα της νεανικής συγγραφικής παρέας ήταν μεγάλο. Τα κατάφεραν, όμως, και μάλιστα πολύ καλά. Κι αυτό ήταν το πρώτο τους βήμα. Έχουν πολλά όνειρα ακόμα να κυνηγήσουν μαζί. Γιατί αυτό είναι το μυστικό τους: ότι έχουν ενώσει τις καρδιές και τα χέρια τους τόσο σφιχτά, που κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσά τους.