Οι ωραίοι του Euro!

17.06.2008
Τα αστέρια που θα μας καθηλώσουν για περίπου 20 ημέρες μπροστά στις τηλεοράσεις είναι πολλά και μας μαγνητίζουν με μοναδικό τρόπο. Ποδοσφαιριστές από διαφορετικά έθνη παίρνουν μέρος

Aπό τον Βασίλη Λούκα

Τα αστέρια που θα μας καθηλώσουν για περίπου 20 ημέρες μπροστά στις τηλεοράσεις είναι πολλά και μας μαγνητίζουν με μοναδικό τρόπο. Ποδοσφαιριστές από διαφορετικά έθνη παίρνουν μέρος σε ένα αλλιώτικο πάρτι με βασίλισσα τη στρογγυλή θεά, την μπάλα. Ας δούμε από κοντά τους πιο διάσημους Έλληνες και ξένους σταρ, μαθαίνοντας πικάντικες λεπτομέρειες αλλά και παρασκήνιο για τη ζωή και την καριέρα τους.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Ferrari κι άγιος ο Θεός
Τα Γιάννενα είναι η ιδιαίτερη αδυναμία του, καθώς από εκεί ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του. Έχει πάθος με τα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα και μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής ή οδηγός στη Φόρμουλα 1. Μια πανάκριβη Ferrari είναι το αγαπημένο του αυτοκίνητο ως γνήσιος και αμετανόητος λάτρης της ταχύτητας που είναι, την οποία είχε κάνει ειδική παραγγελία και την απέκτησε με μέρος των χρημάτων που πήρε από τη μετεγγραφή του στην Ντιναμό Μόσχας, όταν εισέπραττε 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Στην Ισπανία όπου αγωνίζεται πλέον κυκλοφορεί με μερικές μόνο από τις οκτώ πανάκριβες κούρσες του. Θεωρείται ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους Έλληνες σταρ της μπάλας, ενώ είναι και από τους πιο ωραίους των γηπέδων, με πολλές κατακτήσεις στο ωραίο φύλο. Φροντίζει να κρατάει τη ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια χαρακτηριστικό είναι ένα εντυπωσιακό σκουλαρίκι που φοράει.

Γιώργος Σαμαράς: Δεν γυρίζει στην Ελλάδα
Ο Γιώργος γεννήθηκε στο Ηράκλειο, αλλά οι ρίζες του είναι στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του. Ο 22άχρονος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στη Χέρενφεν, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σέλτικ. Οδηγεί ένα πανάκριβο τζίπ Range Rover, δεν έχει καμιά διάθεση να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, δηλώνει αντιβεντέτα και θυμίζει περισσότερο, λόγω του ύψους του (1,93 μ.), αθλητή στίβου ή μπασκετμπολίστα παρά ποδοσφαιριστή. Είναι το πρώτο παιδί του Γιάννη και της Ευτυχίας Σαμαρά και έχει μια αδερφή, την Αναστασία. Εισπράττει πάνω από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τα πριμ, διαπρέπει στο δύσκολο πρωτάθλημα της Σκοτίας και λέγεται ότι θα είναι η έκπληξη των επόμενων μηνών από πλευράς κασέ, όσον αφορά τους Έλληνες μπαλαδόρους που αγωνίζονται στο εξωτερικό!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο μικρός έγινε γυναικάς
Ο σούπερ σταρ της εθνικής Πορτογαλίας γεννήθηκε στη Μαδέιρα στις 5 Φεβρουαρίου 1985. Τα αδέρφια του Χούγκο, Έλμα και Κάτια είναι τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, όπως λέει. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την μπάλα αρχικά σε μικρές ομάδες της περιοχής και το 2003 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου διαπρέπει μέχρι σήμερα. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, ενώ χαρακτηρίζεται κλασικός γυναικάς. Σύμφωνα, πάντως, με τις φήμες, είναι θέμα χρόνου να παντρευτεί τη Νεράιντα Γκαγιάρντο στις αρχές του νέου χρόνου. Γούρικος αριθμός του είναι το 7, το οποίο υπάρχει και στο δαχτυλίδι αρραβώνων αξίας 32.000 ευρώ που έκανε πριν από λίγο καιρό δώρο στην καλή του.

Γιώργος Καραγκούνης: Η... τυπάρα
Η «τυπάρα», όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, όταν πήρε μετεγγραφή στην Μπενφίκα, έγινε πλουσιότερος κατά 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ στον Παναθηναϊκό έχει συμβόλαιο που του αποφέρει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο Πελοποννήσιος σταρ της μπάλας είναι δηλωμένος λάτρης της τεχνολογίας και, όπως κάθε ποδοσφαιριστής, αλλάζει αυτοκίνητα με χαρακτηριστική άνεση. Έχει ιδιαίτερο πάθος με τα ακριβά μοντέλα, ιδιαίτερα με τις σπορ Mercedes. Από το γάμο του με την εδώ και χρόνια αγαπημένη του Γεωργία Καρρά έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Αγαπημένες του αποδράσεις αποτελούν η Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ακολουθεί τα βήματα του Μπέκαμ στις ενδυματολογικές του συνήθειες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι φοράει σινιέ κομμάτια μεγάλων μετρ από το Μιλάνο και το Παρίσι.

Σωτήρης Κυριάκος: Το μοντέλο
Ο Σωτήρης Κυριάκος έκανε τα πρώτα του βήματα με μια τοπική ομάδα, τη Θύελλα Μεγαλοχωρίου, και αργότερα έγινε διάσημος παίζοντας στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήρε μετεγγραφή από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η Σκοτία ήταν ο επόμενος σταθμός του και εκεί, όπως λένε οι φίλοι του, απέκτησε εντελώς ευρωπαϊκό στυλ και αέρα. Στο ντύσιμο και στη συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που έπαιζε στην Ελλάδα, μάλιστα φωτογραφήθηκε σαν μοντέλο για τον Τζιόρτζιο Αρμάνι. Φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα εγκαταλείψει το συμπαίκτη του Γιάννη Αμανατίδη και θα αποχαιρετήσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να αναζητήσει την τύχη του σε κάποια άλλη μεγαλύτερη ομάδα. Σήμα κατατεθέν του η πρωτότυπη κοτσίδα του.

Γιάννης Αμανατίδης: Ο ωραίος κι η ωραία
Γεννήθηκε στην Κοζάνη και μαζί με τους γονείς και τα τρία αδέρφια του μετακόμισαν στη Στουτγάρδη. Η σχέση του με τη Μάρω Λύτρα είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης και όλοι στοιχηματίζουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανέβει μαζί της τα σκαλιά της εκκλησίας. Η προσοχή του βέβαια αυτό το διάστημα επικεντρώνεται στους αγώνες της εθνικής Ελλάδας για το Euro 2008, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως από τώρα δεν έχει προγραμματίσει τις διακοπές του. Φυσικά, θα πάει στη Μύκονο, όπου γνωρίστηκε με την αγαπημένη του, με την οποία φέτος κλείνουν ένα χρόνο σχέσης.

Στέλιος Γιαννακόπουλος: Θα μπορούσε να γίνει τραγουδιστής
Έχει πάθος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα και το ελληνικό τραγούδι. Τελευταίο του απόκτημα είναι μια BMW Μ6, για την οποία δηλώνει περήφανος, ενώ στο CD player του υπάρχει οτιδήποτε κυκλοφορεί από πλευράς ελληνικού ρεπερτορίου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπόλτον και σταρ της εθνικής Ελλάδας λατρεύει την καλή μουσική και επιλέγει διαφορετικά ακούσματα ανάλογα με την περίσταση, όπως λέει ο κολλητός του φίλος d.j. Gonis. Πού και πού μάλιστα αρπάζει και κάνα μικρόφωνο και ερμηνεύει ζωντανά τα τελευταία ελληνικά σουξέ! Εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη των Ελλήνων προς το πρόσωπό του, έχει κάνει ένα πολύ καλό συμβόλαιο με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ παράλληλα διατηρεί ένα πολύ εμπορικό καφέ στην Καισαριανή, που έχει γίνει το απόλυτο ποδοσφαιρικό στέκι.

Τιερί Ανρί: Είναι πλέον το καλό παιδί
Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τους αμέτρητους φίλους στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία έγινε πρόσφατα πλουσιότερος τουλάχιστον κατά 70 εκατ. ευρώ υπογράφοντας συμβόλαιο με την ομάδα της Μπαρτσελόνα! Δεν θα μπορούσε να λείπει από την «παρέα των όμορφων του ΕURΟ», καθώς οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, τα δύσκολα γκολ του που πετυχαίνει και οι ιδιότυποι πανηγυρισμοί του τον έχουν κάνει διάσημο. Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1977 και από τις 27 Μαϊου 2005 δηλώνει χαζομπαμπάς, καθώς το πρώτο παιδί του, ο Τέα Ανρί, του έχει αλλάξει τη ζωή. «Τώρα πια προσέχω περισσότερο όταν αγωνίζομαι, ενώ δεν τρέχω όπως έκανα παλιά οδηγώντας», έχει δηλώσει ο ίδιος. Ο σταρ που έχει αλλάξει 100% τρόπους συμπεριφοράς είναι παντρεμένος με τη Νικόλ Μέρι. Η καταγωγή του είναι από τη δυτική Ινδία, καθώς οι γονείς του είναι από τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, ενώ μιλάει άνετα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.

Φερνάντο Τόρες: Υπέρλαμπρο αστέρι
Το πρόσφατο ενδιαφέρον της ομάδας της Τσέλσι για τον Τόρες εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Το ποσό που λέγεται ότι του δίνουν για να πάει από τη Λίβερπουλ, όπου αγωνίζεται, στην ομάδα του Λονδίνου ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρεται αποφασισμένος να κάνει τον Ισπανό επιθετικό δικό του, αλλά η διοίκηση της ομάδας του λέγεται ότι του έχει προσφέρει 4 εκατ. ευρώ ετησίως αύξηση κι έτσι αν ολοκληρωθούν τα σενάρια και οι διαπραγματεύσεις, ο «πρίγκιπας» της μπάλας θα εισπράττει κάθε χρόνο 9 εκατ. ευρώ.

Ρουντ φαν Νίστελροϊ: Ο «μίστερ Γκολ» μετράει τα χρήματά του
Η «μηχανή του γκολ» της Ρεάλ Μαδρίτης... κλέβει τα βλέμματα συχνά πυκνά. Σκοράρει με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους και θα αποτελέσει λογικά ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του EURO 2008 οδηγώντας από την επίθεση την εθνική Ολλανδίας. Χόμπι του είναι η αύξηση του υπολοίπου των τραπεζικών του λογαριασμών. Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1976, έχει πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα και στη συλλογή του υπάρχουν πολλά πανάκριβα κομμάτια, όπως εξομολογείται ο ίδιος.