Η Κάιλι έστειλε χιλιάδες γυναίκες για εξετάσεις

10.06.2008
Η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα υγείας της διάσημης Αυστραλής Κάιλι Μινόγκ με τον καρκίνο του μαστού, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν πολλές γυναίκες στα διαγνωστικά κέντρα καρκίνου του μαστού, για τις σχετικές εξετάσεις. Λόγω της τεράστιας προσέλευσης των γυναικών, το αυστραλιανό εθνικό σύστημα υγείας άρχισε να

Η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το πρόβλημα υγείας της διάσημης Αυστραλής Κάιλι Μινόγκ με τον καρκίνο του μαστού, είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν πολλές γυναίκες στα διαγνωστικά κέντρα καρκίνου του μαστού, για τις σχετικές εξετάσεις.

Λόγω της τεράστιας προσέλευσης των γυναικών, το αυστραλιανό εθνικό σύστημα υγείας άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, ο αριθμός των γυναικών που επισκέφθηκε νοσοκομεία ζητώντας να κάνει εξετάσεις για καρκίνο του μαστού, αυξήθηκε κατά 30%, μετά από την διάγνωση καρκίνου στην διάσημη αοιδό.

Η υπεύθυνη της έρευνας Δρ Μάργκαρετ Κάλαχερ λέει χαρακτηριστικά "σε πολλές περιπτώσεις η αθρόα προσέλευση των γυναικών υπερφορτώνει το σύστημα υγείας με αποτέλεσμα αυτό να αδυνατεί να προσφέρει αποτελεσματικά, υπηρεσίες σε γυναίκες που τις χρειάζονται άμεσα".