Κατ. Γκαγκάκη: "Η Ευγενία παίρνει καθημερινή εκπομπή"

04.02.2011
Ποιοι θα κάνουν πιρουέτες στο «Dancing with the Stars» και γιατί η Ευγενία Μανωλίδου θα ξαναφορέσει τις... μπαλαρίνες; Ισχύουν τα σενάρια για Καραμέρο και Χαριτάτο; Γιατί το δίδυμο Λιάγκας - Σκορδά κερδίζει φέτος στη μάχη της AGB; Η διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη δίνει απαντήσεις για όλα και εξηγεί πόσο δύσκολο είναι να ισορροπεί την καριέρα μπροστά και πίσω απο τις κάμερες.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Πιστεύεις ότι διανύουμε την πιο δύσκολη τηλεοπτική χρονιά;

«Όλοι λένε ότι τα δύσκολα δεν τα έχουμε δει ακόμη. Για να πω την αλήθεια όμως, εγώ δεν μπορώ ούτε να δουλέψω ούτε να ζήσω έτσι. Θεωρώ ότι τα δύσκολα με κάποιον τρόπο τα έχουμε αντιμετωπίσει, τα έχουμε περάσει και σιγά σιγά θα σταθεροποιηθούμε, για να υπάρξει και η οποιαδήποτε εξέλιξη. Αν και τα νούμερα δεν συμφωνούν μαζί μου, γιατί μαθαίνω ότι οι πρώτοι μήνες του χρόνου διαφημιστικά θα κινηθούν πολύ δύσκολα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι στο τέλος τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους».

Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπείς μπροστά και πίσω από τις κάμερες;

«Νόμιζα ότι είναι πολύ πιο εύκολο. Στην πορεία ανακάλυψα ότι κάποιες φορές έχασα την ισορροπία, ευτυχώς όχι σε τόσο σημαντικά σημεία. Τελικά, όμως, νομίζω ότι η δουλειά μπροστά στις κάμερες ωφέλησε τη δουλειά που κάνω πίσω από αυτές. Διότι πλέον βλέπω τους ανθρώπους που είναι μπροστά με πολύ διαφορετικό μάτι, τους καταλαβαίνω περισσότερο κι ελπίζω ότι μπορώ να τους εξυπηρετήσω και καλύτερα».

Αν υπάρξει και 4ος κύκλος στο «X-Factor», πιστεύεις ότι η απουσία του Γιώργου Λεβέντη θα είναι αισθητή;

«Βέβαια, είναι ξεκάθαρο πλέον και το βλέπω και από τις αντιδράσεις του κόσμου ότι ο Γιώργος Λεβέντης είναι ο πιο συμπαθής και ο πιο θετικός. Ακόμη και χαμός να γίνεται, δεν θα τον δεις ποτέ να είναι απότομος με κάποιον συμμετέχοντα. Πέρα από το γεγονός δε ότι είναι ένας πολύ καλός φίλος, είναι και πολύ καλός εξισορροπιστής. Επειδή οι υπόλοιποι τρεις είμαστε πολύ πιο έντονοι χαρακτήρες και "αρπάζουμε" αμέσως, υπήρξαν στιγμές που αν δεν έμπαινε στη μέση ο Γιώργος, πιθανόν να είχαμε έντονες καταστάσεις μεταξύ μας».

Έχεις σκεφτεί αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο στην τηλεόραση;

«Θα είναι ψέμα να πω ότι δεν το έχω σκεφτεί, ειδικά όταν άκουσα να το λένε τρίτοι προς τα έξω. Τώρα όμως που πέρασε ο ενθουσιασμός και όλη η βαβούρα του πρώτου διαστήματος, ξέρω πλέον ποια είναι η δουλειά μου, τι είναι αυτό για το οποίο έχω παλέψει και ξέρω καλά».

Αλήθεια, πώς αισθάνεσαι όταν καλείσαι να απαντήσεις σε φήμες που κυκλοφορούν πολύ συχνά;

«Τώρα πια το συνήθισα. Στην αρχή το έβρισκα περίεργο και αναρωτιόμουν πόση φαντασία μπορεί να έχει κανείς. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αυτή είναι η δουλειά μου και είναι πολύ πιθανόν να ξυπνήσω το πρωί κι ενώ έχω 5 συγκεκριμένες δουλειές να κάνω, να περάσω τη μέρα μου διαψεύδοντας ή ακόμη και ερευνώντας κάποιο θέμα για να βρω τι κρύβεται πίσω από αυτό».

Υπήρξε κάτι που να σε έφερε σε δύσκολη θέση;

«Μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος ήταν όταν συνυπήρξαν για λίγο στο δελτίο ειδήσεων ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Έλλη Στάη. Το αισθανόμουν πάρα πολύ άβολο, παρά το γεγονός ότι θεωρώ πως ήταν απόλυτα ειλικρινής η πρόθεση να κάνουν από κοινού δελτίο. Φαινόταν ότι επρόκειτο για κάτι που δεν ήταν άνετο για κανέναν. Με στεναχωρούν επίσης οι περίοδοι που πρέπει να σταματήσει η συνεργασία με κάποιον, όπως στην περίπτωση της Τατιάνας Στεφανίδου, ακόμα κι αν ολοκληρωθεί με πολύ καλές συνθήκες».

Μιας που το ανέφερες, η παρουσία σου στην εκπομπή της συζητήθηκε πολύ...

«Με στεναχώρησε όλο αυτό που έγινε. Πρέπει απαραίτητα να υπάρχει δεύτερη και τρίτη ανάγνωση σε αυτό που γίνεται. Πάντα υπάρχει μια συνωμοσία και από πίσω κρύβεται κάτι άλλο. Αυτό με στεναχωρεί, διότι δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι, το προσπαθώ όμως».

Θεωρείς και ότι όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται φέτος για τους Καραμέρο και Χαριτάτο τους έχει κάνει κακό;

«Βέβαια τους έχει κάνει κακό. Εδώ έχει κάνει σ’ εμάς, που δεν είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι. Έχει κάνει κακό σ’ εμένα, μου δημιουργεί άσχημη διάθεση, να πρέπει να εξηγώ κάθε μέρα. Πόσο μάλλον στους ανθρώπους που τους αφορά άμεσα. Είναι αδύνατον να παραμείνει κάποιος αλώβητος ψυχολογικά και νομίζω ότι είναι πια ξεκάθαρο ότι τα βασικά εφόδια που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που βγαίνουν στην τηλεόραση είναι μεγάλη αυτοπεποίθηση, ασφάλεια και δυνατή ψυχολογία».

Οι φήμες ότι θα αναλάβουν του χρόνου την πρωινή ενημερωτική εκπομπή ισχύουν;

«Ειλικρινά, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσουμε να το συζητάμε αυτό. Δεν ξέρω από ποιον προέκυψε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα».

Γιατί πιστεύεις ότι το δίδυμο Λιάγκας - Σκορδά κέρδισε φέτος τις εντυπώσεις;

«Επειδή είναι κάτι καινούργιο, ενώ προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι ζευγάρι. Και δεν το λέω κουτσομπολίστικα αυτό. Ένα νέο, αγαπημένο, έξυπνο και ταλαντούχο ζευγάρι αρέσει σε όλους να το βλέπουν. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη εκπομπή. Αν δηλαδή υπήρχαν όλα τα προηγούμενα και δεν ήταν καλή η εκπομπή, φαντάζομαι ότι δεν θα είχε μεγάλη τύχη. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτή τη χώρα αν δουλεύεις σε ένα κανάλι πρέπει απαραίτητα να λες πως οτιδήποτε παίζουν οι ανταγωνιστές είναι για κλοτσιές».

Τώρα που ολοκληρώθηκε το «Top Chef» θα αξιοποιήσετε τη Νάντια Μπουλέ κάπου αλλού;

«Βέβαια. Θα πρέπει, όμως, να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα concepts, τα οποία ψάχνονται αυτό το διάστημα. Πάντως, είναι από τα πρόσωπα που θέλουμε να αξιοποιήσουμε».

Έχετε καταλήξει σε κάποιες από τις συμμετοχές του «Dancing with the Stars»;

«Για κανέναν δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ότι θα είναι σίγουρα. Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μια λίστα με πολλά πρόσωπα. Η διαδικασία έχει ως εξής: αφού η παραγωγή πλησιάσει κάποιους ανθρώπους και υπάρξει ανταπόκριση, στη συνέχεια εξετάζει τους συνδυασμούς, οπότε κανείς ακόμη δεν ξέρει πώς θα είναι το τελικό μείγμα. Πάντως, στην κριτική επιτροπή και την παρουσίαση δεν θα έχουμε αλλαγές».

Αλήθεια, χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

«Θεωρώ πως όταν αρχίζουμε να λέμε πως για όλα φταίει η δουλειά, βολευόμαστε και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν θες πραγματικά, τα κάνεις όλα, τα τοποθετείς εκεί που πρέπει και βάζεις τις προτεραιότητές σου».

Είναι δύσκολο ένας άντρας να δεχτεί μια γυναίκα πετυχημένη, δυναμική, με άποψη, πολυάσχολη κ.λπ.;

«Δεν ξέρω, για πες μου κι εσύ; (Γέλια.)».

Πιστεύεις ότι κατά βάθος τους ενοχλεί μια πολύ δυναμική γυναίκα;

«Ναι, και το θεωρώ πάρα πολύ άδικο, γιατί και οι άντρες αποτελούν μέρος όλης αυτής της διαδικασίας. Είμαι σίγουρη ότι οι ίδιοι άνθρωποι που αισθάνονται φοβισμένοι μπροστά σε μια δυναμική γυναίκα θα ωθήσουν την κόρη τους να κάνει καριέρα και να γίνει ανεξάρτητη. Θεωρητικά όλοι το θέλουμε, παρ’ όλα αυτά, νομίζω ότι ο Έλληνας άντρας στο τέλος της ημέρας θέλει μια γυναίκα που να μην υπερτερεί σε δυναμισμό. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα και τον ενοχλεί».

Είχες πει κάποτε ότι το σκέφτεσαι να κάνεις οικογένεια και παιδιά, όλο το αναβάλλεις όμως...

«Αυτό είναι κάτι που δεν προγραμματίζεται. Μακάρι κάποια στιγμή να μου συμβεί. Δεν το αναβάλλω, αλλά ούτε και το προγραμματίζω. Όσο κι αν ακούγεται μοιρολατρικό, νομίζω ότι κάποια πράγματα στη ζωή είναι γραμμένα να γίνουν και είτε τα βιάσεις είτε τα αγνοήσεις θα γίνουν».

Είσαι ικανοποιημένη φέτος από το «X-Factor»;

«Είναι μια πολύ πιο δύσκολη χρονιά για το "X-Factor", με την έννοια ότι είναι ένα προϊόν που βρίσκεται στο πρώτο, άρα στο πιο δύσκολο, μέρος της τηλεοπτικής σεζόν. Επίσης, διανύει την τρίτη του χρονιά, χωρίς αλλαγές και ανάμεσα σε πάρα πολλά καινούργια προϊόντα. Θεωρώ όμως ότι είναι μια εξαιρετικά καλύτερη χρονιά σε επίπεδο παραγωγής, επιπέδου, δεσίματος ομάδας. Εγώ είμαι ευχαριστημένη και ικανοποιημένη. Και θα είμαι ακόμη περισσότερο όταν δω τα 3-4 παιδιά που θα μείνουν προς το τέλος να καταφέρουν να ξεκινήσουν κάτι. Τότε για μένα έχει κάποια λογική το "X-Factor". Από το περσινό έβγαλαν τραγούδι 8 παιδιά. Αν και φέτος κινηθούμε καλά, εγώ θα θεωρώ ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά, ανεξαρτήτως αν κάποιες φορές τα νούμερα ήταν χαμηλότερα από αυτά που είχαμε συνηθίσει».

Τι θα γίνει τελικά με την Ευγενία Μανωλίδου τώρα που δεν θα βγει το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο»;

«Το τελευταίο διάστημα ο ΑΝΤ1 είναι σε συζητήσεις με την Ευγενία Μανωλίδου. Και οι δύο πλευρές είναι θετικές απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας. Παράλληλα όμως, ο ΑΝΤ1 ετοιμάζεται να λανσάρει περίπου 10 νέα προγράμματα από το Φεβρουάριο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Γι’ αυτόν το λόγο έπειτα από σκέψη αποφασίσαμε να μη λανσάρουμε τώρα το "Ελλάδα, έχεις ταλέντο", αλλά να το κρατήσουμε για τον Οκτώβριο. Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, με την Ευγενία συζητάμε και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα άλλο καθημερινό πρόγραμμα, που θα ασχολείται με τα παρασκήνια και τα παραλειπόμενα του "Dancing with the Stars"».