Η Prada σχεδίασε τα κουστούμια στη νέα ταινία για τη ζωή της Billie Holiday

19.01.2021
Η Prada σχεδίασε τα κουστούμια στη νέα ταινία για τη ζωή της Billie Holiday
Αν ψάχνεις για τo πιο στυλάτο φιλμ της χρονιάς, η νέα βιογραφική ταινία «The United States Vs Billie Holiday» μπορεί να είναι ακριβώς αυτή που θες. Η ταινία, από τον υποψήφιο με Όσκαρ σκηνοθέτη Lee Daniels, αφηγείται την ιστορία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών και στη μυστική επιχείρηση εναντίον της διάσημης τραγουδίστριας της τζαζ, Billie Holiday και πρόκειται να κυκλοφορήσει από το τηλεοπτικό δίκτυο Hulu αυτή την άνοιξη.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Andra Day η οποία υποδύεται την Holiday αναβιώνοντας μερικές από τις πιο εμβληματικές παραστάσεις της σταρ στη σκηνή, ντυμένη ως επί το πλείστον από την κορυφή εώς τα νύχια με Prada. Ο οίκος μόδας ανέτρεξε στα αρχεία του για να επανασχεδιάσει τα πιο αξιομνημόνευτα ρούχα της Holiday με σύγχρονο μάτι, ενώ τιμά την ιστορική χρονική περίοδο της δεκαετίας του 1940 και του 1950. Και το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστικό.

«Η Billie Holiday ήταν μια διαχρονική πολιτιστική δύναμη, αποτυπώνοντας την ψυχολογική φωνή και το στιλ της στην πορεία της αμερικανικής μουσικής και τέχνης», λέει ένα δελτίο τύπου της Prada σχετικά με το έργο του πολυτελούς οίκου στην ταινία. «Το στυλ της Holiday όπως και η φωνή της, ήταν μελωδική και ισχυρή, αντικατοπτρίζοντας την κλασικά εμβληματική και όμορφα περίπλοκη επιρροή της στο πολιτιστικό μας τοπίο».

Από μεταξωτές σατέν βραδινές τουαλέτες μέχρι φορέματα καλλυμένα με στολίδια, η μόδα στην ταινία είναι μια καθαρή απόδραση από την πραγματικότητα. Δες μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σύνολα επί σκηνής και αναζήτησε την ταινία όταν κυκλοφορήσει στις 12 Μαρτίου.