3 συμβουλές για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με το ντύσιμο σου

30.03.2021
3 συμβουλές για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με το ντύσιμο σου
Σχεδόν όλοι προσπαθούν να προσεγγίσουν την κάθε μέρα με αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι για όλες μας το ίδιο εύκολο. Ενώ το ντύσιμο με ακριβά ρούχα μπορεί να σου δώσει μια φευγαλέα αίσθηση ικανοποίησης, η πραγματική αυτοπεποίθηση δεν αφορά μόνο τις εμπορικές μάρκες που φοράς ή το ύφος που εκπέμπεις. Η πραγματική αυτοπεποίθηση έρχεται με την αποφυγή των προσωπικών σου παραξενιών και τη δουλειά μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ντυθείς με αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας την εμφάνιση σου και αναδεικνύοντας τη προσωπική σου δύναμη. Οι ακόλουθες 3 προσεγγίσεις είναι καθοριστικές στο πώς να ντύνεσαι με αυτοπεποίθηση.

1. Βρες τα χρώματα σου

Το βασικό στοιχείο για να ντυθείς με αυτοπεποίθηση είναι να ξέρεις τι ταιριάζει πάνω σου και τι όχι. Ο πιο αποφασιστικός παράγοντας είναι να γνωρίζεις ποια χρώματα πηγαίνουν καλύτερα με το δέρμα σου και το χρώμα των μαλλιών σου. Παρόλο που υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να αποφασίσεις την παλέτα των χρωμάτων σου, οι άνθρωποι με τα ίδια χρώματα μαλλιών και δέρματος τείνουν να ανήκουν σε παρόμοιες κατηγορίες. Με τα απαλά χαρακτηριστικά τείνουν να ταιριάζουν τα φθινοπωρινά (ζεστοί τόνοι), ενώ με τα πιο σκούρα χαρακτηριστικά ταιριάζουν τα χρώματα της άνοιξης.

Διάβασε και αυτό: Πώς να φορέσεις το δερμάτινο jacket

2. Λάβε υπόψη το σχήμα σου

Η γνώση του σχήματος του σώματός σου είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας για να αποκτήσεις αυτοποεποίθηση. Όχι ότι όλες πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος ή τις ίδιες αναλογίες, αλλά φορώντας ρούχα με τρόπους που κολακεύουν το προσωπικό σχήμα σου, μπορεί να σε βοηθήσει να περπατήσεις και να σταθείς με χάρη . Είτε ανήκεις στην κατηγορία που έχει σχήμα σώματος αχλάδι ή μήλο, κοντό ή ψηλό, το ντύσιμο για το δικό σου σχήμα θα κάνει τη διαφορά.

3. Μάθε το επίπεδο άνεσης σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παγιδευτείς σε ένα ντύσιμο που σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Είναι εντάξει αν θες να καλύψεις περισσότερο ή λιγότερο ένα σημείο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο δέρμα θα αφήνεις έξω. Αν το φόρεμά σου είναι πιο μακρύ από ότι προτιμάς συνήθως, ίσως αρχίσεις να αισθάνεσαι περίεργα. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάς να βάλεις ένα βαθύ ντεκολτέ ή ένα φόρεμα που είναι πιο κοντό όταν θα καθίσεις, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις νευρική. Πριν βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου να αναρωτηθείς πόσο άνετα θα αισθανθείς με αυτό που φοράς και αν αισθανθείς αυτοπεποίθηση, θα διαπιστώσεις στο υπόλοιπο της βραδιάς, ότι θα αισθάνεσαι σιγουριά για τον τρόπο που είσαι ντυμένη.