Η «Black Friday» στην Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου: Εκπτώσεις μέχρι και 80%

22.11.2016
Η μέρα που μέχρι τώρα ξέραμε πως άνηκε στους Αμερικανούς, δεν είναι άλλη από την «Black Friday» που τώρα έρχεται και στην Ελλάδα αφού πολλά μαγαζιά ρούχων αλλά και τεχνολογίας θα γιορτάσουν αυτή την ημέρα με προσφορές και μεγάλες εκτπώσεις.

Στην Αμερική μπορεί να είναι η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών, σε εμάς η μέρα αυτή είναι η Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Εικόνες με ουρές ανθρώπων που πριμένουν στην ουρά για να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές τις προσφορές που τους προσφέρουν τα καταστήματα και έτσι οι καταναλωτές τρέχουν να κάνουν τα ψώνια της χρονιάς.

Στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία, και πολλές άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, η ημέρα της Μαύρης Παρασκευής γιορτάζεται δεόντως ενώ στη χώρα μας εμφανίστηκε πέρυσι σε ορισμένα καταστήματα και φέτος αναμένεται να είναι σε πολύ περισσότερα.

Η μέρα σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και τα μαγαζιά περιμένουν πως και πως να κάνουν πωλήσεις ξεκινώντας έτσι την περίδο των γιορτών με τους καλύτερους οιωνούς!

Να σημειώσουμε πως στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της «Black Friday» έχουν σημειωθεί πολλοί τραυμτισμοί και ακραίες καταστάσεις, μέχρι και ξυλοδαρμοί.

Ο όρος προέκυψε μιας και στις αρχές της δεκαετίας του '60 οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφες και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού. Έτσι έγραφαν με κόκκινο τις ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Έτσι λοιπόν και έμεινε το όνομα!