Γλυκό κουταλιού κυδώνι

22.02.2012

Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνι
  • 800 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα ή 1-2 βανίλιες
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • Λίγα αμύγδαλα ξασπρισμένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τα κυδώνια και τα σκουπίζετε, καθαρίζετε τη φλούδα, τους σπόρους, το σκληρό που περιβάλλει τα κουκούτσια και τα κόβετε σε πολύ ψιλές φέτες (αν θέλετε, τα περνάτε στον τρίφτη από το χοντρό μέρος).

2. Τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Όταν αρχίσει το βράσιμο, χρειάζεται να το ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα.

3. Δένετε το γλυκό και 2 λεπτά πριν το σβήσετε ρίχνετε το μέλι, το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Το αφήνετε μερικές ώρες στην κατσαρόλα για να δείτε αν το σιρόπι είναι όπως το θέλετε.

4. Στη συνέχεια αφαιρείτε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε τα αμύγδαλα. Το φυλάτε σε βάζα αποστειρωμένα σε ένα ντουλάπι ή στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ